SBS hafta sonu yapılacak

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri ise 5 Haziran 2011 Pazar günü Seviye Belirleme Sınavı a (SBS) girecek.

SBS yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacak.

Sınava girecek 1 milyon 70 bin 148 8. sınıf öğrencisine sınavda 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.

Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor.

Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacak. Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak

İlköğretim 7. sınıflar için yapılan SBS, bu yıl son kez düzenlenecek. İlköğretim 7. sınıfların sınavı da 5 Haziran Pazar günü saat 10.00da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak.

1 milyon 97 bin 503 adayın katılacağı sınav 110 dakika sürecek.

İlköğretim 8. sınıflar için yerleştirme sonuçları 7 Temmuzda, ilköğretim 7. sınıflar için yerleştirme sonuçları ise 5 Ağustosta ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek olup sonuçlar \http://www.meb.gov.tr\ ile \http://oges.meb.gov.tr\ adreslerinde yayımlanacak.

PYBSDE HAFTA SONU-

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise ilköğretim 8. sınıflar için 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıflar için ise 5 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak.

İlköğretim 6, 7 ve 8inci sınıf öğrencileri PYBSye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak.