Sayı : B.10.0.THG.0.83.00.03-010.06
Konu : Sağlık Raporlarından Tasdik ve Mührün Kaldırılması
..............................VALİLİĞİNE
İl Sağlık Müdürlüğü
İlgi: 30.05.2011 tarihli ve 23874 (2011/39) sayılı Genelgemiz.
Sağlık raporlarından tasdik ve mührün kaldırılması konulu ilgi Genelgede Sağlık Hizmet sunucularınca düzenlenen ilaç, üçlü heyet, durum bildirir, istirahat, tıbbi malzeme vb. raporlar ile sağlık kurumlarınca düzenlenen diğer sağlık kurulu raporları ile tek tabip raporlarında da ilgili mevzuatında zorunlu tutulan haller dışında mühür ve başhekim onayı aranmayacağı düzenlemesi yapılmıştır.
Ancak, yukarıda belirtilen söz konusu madde hükmünün yorumlanmasında ve uygulanmasında bir takım tereddütler oluştuğu Bakanlığımıza intikal eden çeşitli başvurulardan anlaşılmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı kapsamında düzenlenen iş göremezlik veya malûllük durumlarının tespiti, sevk evrağı ve istirahat raporlarında tasdik ve mührün bulunması zorunlu olup, anılan Kurumca mevzuatlarında düzenleme yapılana kadar tasdik ve mühürleme işlemi devam edecektir.
Uygulamanın buna göre yapılması ve vatandaşın gereksiz bürokratik işlemlere maruz bırakılmamasına hassasiyet gösterilmesi hususunda;
Gereğini rica ederim.
Prof. Dr. Adnan ÇİNAL
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı V.
F. KOÇAK