PYBS sınav giriş belgeleri yayımlandı. 2017

PYBS sınav giriş belgeleri yayımlandı. 2017
Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için geri sayım başladı. PYBSden yararlanmak isteyen öğrenciler 10 Haziranda sınava girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlen PYBS için kısa bir süre kaldı. Sınava girecek olan öğrenciler sabırsızlıkla sınav gününün gelmesini bekliyorlar. Devletin sunmuş olduğu parasız yurt ve burstan yararlanmak isteyen öğrenciler 10 Haziran saat 14.00te sınava girecekler.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11inci sınıflar için e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu un teklifi üzerine ÖDSGM in uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE TERCİHLERİN ALINMASI

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11inci sınıfların PYBS sonuçları Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr http://odsgm.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihlerinin henüz ne zaman yapılacağı belli değil.

Yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde Sınav Sonuç Belgesini ve/veya Yerleştirme Sonuç Belgesini elektronik ortamdan alıp, onaylayıp ve mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Not: 2017 YILI İOKBS SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER Sınav Giriş Yerleri ve Sınav Oturum Bilgilerini Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.