Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik 23 Temmuz 2015

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 - 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin yedinci fıkrasında geçen bir yıllık ibareleri üç yıllık olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan asansör ibaresinden sonra gelmek üzere veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin dördüncü fıkrasındaki mesleki ve teknik liseler ile ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan usta öğreticiler ibaresinden sonra gelmek üzere ve uzman öğreticiler ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinin başına Sözleşme süresi sona erenler hariç olmak üzere ibaresi eklenmiştir.

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin yedinci fıkrasında geçen cumartesi günleri ibaresi hafta sonu olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin Ek-2 nci maddesinin üçüncü, dördüncü, beşinci, yedinci ve dokuzuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki on ikinci fıkra eklenmiştir.

(3) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen okullar ve öğrenciler Ağustos ayı içerisinde MEBBİS ve e-Okul üzerinde oluşturulan modül üzerinden müracaat ederler. Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler, Eylül ayı içerisinde Ek-12ye göre tespit edilir. Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak okullar ve öğrenciler Genel Müdürlük internet sayfasında duyurulur.

(4) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrenciler, e-Okulda oluşturulan modül üzerinden tercihlerine uygun okula yerleştirilir. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları halinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybederler.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER