Özel Liselere Kesin Kayıtlı Olan Öğrenciler LGS Tercihi Yapabilir Mi?

Özel Liselere Kesin Kayıtlı Olan Öğrenciler LGS Tercihi Yapabilir Mi?

Özel liselere kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Ayrıca, bu okullara kayıt yaptırmadan önce tercih başvurusu yapmış olan öğrencilerin tercihleri, Bakanlık tarafından iptal edilmektedir.

Bu öğrenciler yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercih yapabilirler, yerleştirilirlerse kayıtlı oldukları okuldan nakilleri yerleştirildiği okula otomatik olarak alınır.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel ortaöğretim kurumları, Merkezî Sınav Puanı esas alınarak kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alabilecektir. Özel okul kayıt işlemleri, Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacaktır.

Özel öğretim kurumlarına kayıt (aday kayıt/ön kayıt) yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir.

Özel ortaöğretim kurumlarına kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, tercihte bulunamayacaklardır.

Ayrıca, bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt ya da kesin kayıt) yaptırmadan önce tercih başvurusu yapmış olan öğrencilerin tercihleri, Bakanlık tarafından iptal edilecektir.