ÖSYS Tercihleri 23 Temmuzda başlıyor, ÖSYM uzatmayacak

ÖSYS Tercihleri 23 Temmuzda başlıyor, ÖSYM uzatmayacak

Lisans Yerleştirme Sınavını (LYS) kazanan adayların üniversiteleri tercih işlemleri 23 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.Adaylar 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ÖSYMnin http://www.osym.gov.tr internet adresinden veya başvuru merkezlerden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

3 Ağustosta sona erecek tercihler için ÖSYMnin http://rehberlik.osym.gov.tr web sitesinden destek alınabilecek. Adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden yapabilecek. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların başvuru merkezlerini kullanmaları öneriliyor. Bankaya tercih için herhangi bir ücret yatırılmayacak. Tercih gönderme süresi uzatılmayacak. Bu nedenle adayların sonuçlarını öğrendikten sonra tercih edecekleri yükseköğretim programlarını belirlemeleri tavsiye ediliyor.

2012-ÖSYS kontenjanlarına göre üniversitelerin 937 bin 676 kontenjanı bulunuyor. Ön lisans programlarının kontejanı 366 bin 181, lisans programlarının 547 bin 194, özel yetenekle öğrenci alan programların ise 24 bin 301. En çok kontenjanı olan üniversiteler arasında 109 bin 246 ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi birinci. Bu üniversiteyi sırasıyla Erzurum Atatürk, İstanbul, Selçuk, Süleyman Demirel, Kocaeli, Sakarya, Dumlupınar, Gazi ve Cumhuriyet üniversiteleri izliyor

ZAMAN

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER