ÖSYM'den zorunlu KPSS sınav görevi

ÖSYM'den zorunlu KPSS sınav görevi
2016 yılının başlarında;

Halkeğitim Merkezi,
Mesleki Eğitim Merkezi,
Bağımsız Anaokulu
öğretmenlerini sistemden çıkaran ve sınav görevi almalarını engelleyen ÖSYM, şimdilerde görev istemeyen öğretmenlere görev vermeye başladı.

ÖSYM 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavında, sınav görevi istemeyen öğretmenlere sınav görevi vermiştir. Sınav görevi verilen öğretmenler sınav görevinin iptali için sistemi açtıklarında İPTAL butonunun kaldırıldığı ve iptal etmek isteyenlerin mazeretlerini faks yoluyla bildirmeleri istenmektedir. Oysa ki faks sistemi ile başvuruda da sorunlar yaşanmaktadır.

- ÖSYM in Halkeğitim Merkezi,
- Mesleki Eğitim Merkezi,
- Bağımsız Anaokulu

ÖSYM yeterli görevli var bu nedenle bu öğretmenleri havuza almıyorum dese de öyle görülmektedir ki özellikle KPSS sınavlarında yeterli görevli bulmakta zorlanmaktadır.

ÖSYM bu öğretmenleri de sisteme almalı ve öğretmenlerin istekleri dışında verilen görevleri iptal hakkı tanımalıdır. Kamu görevi adı altında bir tasarrufa gitmek kurum ciddiyetine de hukuka da aykırıdır. Kilometrelerce uzaklara verilen, özel sebeplere bağlı olarak yapılamayacak görevleri kabul etmeyen öğretmeni haksız görmek mümkün değildir. Dinlenme hakkı anayasal haktır ve hafta sonu kanunen dinlenme zamanıdır.

Gönüllülük esasına dayalı olarak görev verilmesi için çaba harcanmalı ve emsal görev yapan ve aynı haklara sahip öğretmenleri de sisteme dahil edilmelidir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER