ÖSYM, itirazlar için dilekçe örneği yayımladı.

ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada Ek-1de verilen Genel Amaçlı Dilekçe Örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Aday, dilekçenin aslını ÖSYMye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYMnin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinecektir. (Ek-2)

Adayın http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday şifresini kullanması gerekir. Bu şifre, adayın daha sonra ÖSYMnin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (sonuç öğrenme, Sınava Giriş Belgesi edinme, bireysel başvuru, tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her sınav için ayrıca belirtilecek tarihlerde http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendileri gerçekleştirecektir. Bu tarihler dışında değişiklik isteği yapılamayacaktır.

Kimlik Bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİSte gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYMdeki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde yapılmalıdır.

Öğrenim Bilgileri (resmî belge gerektirmeyen), Sınava İlişkin Bilgileri ya da İletişim Bilgileri alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendisi gerçekleştirecektir. (ÖSYS ve DGS için Öğrenim Bilgileri alanında yapılmak istenen tüm değişiklikler resmî belge gerektirdiğinden dilekçe yazılması gereklidir.)

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazabilecektir:

Başvuru sırasında oluşturulan Başvuru Kayıt Bilgilerinden Öğrenim Bilgileri alanındaki resmî belgeye dayalı olan bilgilerde (ÖSYS ve DGS için tümünde) değişiklik isteği (ÖSYS için ilgili yılın ÖSYS Kılavuzunda bulunan Öğrenim Bilgileri Değişikliği Dilekçe Örneği kullanılmalıdır.)

Yabancı uyruklu adaylar için kimlik bilgilerinde değişiklik isteği

Özürlü adaylar için sağlık kurulu raporu ile özür durumunu belirttiği, özürlü olarak sınava girme isteği

Sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği (İnceleme masrafları karşılığı olarak 5,00 TL, ÖSYMnin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.)

30.10.2010 tarihinden önce gerçekleştirilen sınavlara ait yeniden Sınav Sonuç Belgesi edinme isteği (Sınav Sonuç Belgesi ücreti olarak 3,00 TL, ÖSYMnin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir. 30.10.2010 tarihinden sonra gerçekleştirilen sınavlarda sınav sonuçları, adaylar tarafından http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinildiğinden, adaylara Sınav Sonuç Belgesi gönderilmemektedir.)

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ÖSYM GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ VE EVRAK REFERANS NUMARASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER