ÖSYM 2012 LYS sonuçlarını yeniden hesaplayacak.

ÖSYM 2012 LYS sonuçlarını yeniden hesaplayacak.

LYS puanlarını bu yıl için OBPye göre hesaplayan ÖSYM, Danıştay kararı üzerine sonuçları yeniden hesaplamaya başladı

DANIŞTAY, birkaç gün içinde açıklanması beklenen LYS sonuçlarında, 2011de geçerli olan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanının (AOBP) dikkate alınması gerektiğine karar verdi. LYS puanlarını bu yıl için Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) göre hesaplayan ÖSYM, karar üzerine sonuçları yeniden hesaplıyor. Bu nedenle sonuçlar gecikmeli olarak açıklanacak.

Nisanda değişti

Nisanda yasalaşan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen düzenlemenin içinde yer alan bir değişiklikle AOBP uygulamasına son verilmiş, OBPnin hesaplamalarda esas alınacağı hükme bağlanmıştı. Bu düzenleme de adaylardan birinin başvurusuyla Danıştaya dava konusu oldu. Danıştay, hesaplamalarda OBPnin değil AOBPnin uygulanması gerektiğine karar verdi. YÖK, Danıştayın aldığı kararın gereğinin yapılması istemini ÖSYMye iletti. YÖK tarafından verilen bu karar doğrultusunda adayların yerleştirme puanlarının hesaplanması işlemlerine de başlandı.

Bu düzenleme OBPyi dikkate alarak yerleştirme puanlarını kısa bir süre sonra açıklaması beklenen ÖSYMyi zor durumda bıraktı. ÖSYM yetkilileri, bu hafta içinde sınav sonuçlarını açıklamayı planladıklarını, ancak bu durumda sonuçların birkaç gün gecikebileceğini söyledi. YÖK yetkilileri ise söz konusu değişikliğin adayları mağdur etmeyeceğini, sadece Türkiyenin belli başlı en başarılı liselerinde okuyan öğrencilerin sınav sonuçlarını 10 puan kadar artıracağını, diğer öğrencilerin puanlarının ise yaklaşık 3- 4 puan yükselebileceğini söylediler.

Hürriyet

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER