Ortaokul 5.sınıflarda rehberlik ve kulüp hizmetleri nasıl yürütülecek?

Ortaokul 5.sınıflarda rehberlik ve kulüp hizmetleri nasıl yürütülecek?

Beşinci sınıflarda şube rehber öğretmeni görevlendirilmesi İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 76. Maddesi gereğince yapılmak zorundadır. Aynı zamanda bu görevlendirmeyi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin 51. Maddesi desteklemektedir.

Sınıf şube rehber öğretmenliği görevi almayan öğretmenlere de okulun şartlarının uygunluğuna bakılarak Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında kulüp danışmanlık hizmeti görev olarak verilmelidir. Öğretmenlerimiz ilköğretim kurumlarında Talim Terbiye Kurulunun yürürlükten kademeli olarak kaldırılan 75 sayılı kararı gereği iki haftada bir ders saatleri içerisinde şube rehber öğretmenliği/kulüp danışmanlık görevini yürütüyorlar, karşılığında da haftada 2 saat ücret alıyorlardı.

Bu sene Talim Terbiye Kurlunun çıkardığı 69 sayılı kararda Şube Rehberlik/Kulüp Danışmanlık hizmetinin ders saatleri içerisinden çıkartılması bazı yöneticilerin kafasını karıştırmıştır.


Okul Yöneticileri Dayanışma Derneği OY-DER olarak bu konuda uygulamanın şu şekilde olması gerektiği kanaatindeyiz:
1- 5 Sınıflara şube rehber öğretmeni görevlendirilmesi yapılacaktır.
2- 5 Sınıflarda öğrenciler kulüp seçimi yapacaklardır.
3- 5 Sınıflarda ders giren öğretmenler okulun ortaklaşa belirlediği kulüp saatlerine katılmayıp derslerini işleyeceklerdir.
4- 5 sınıfların şube rehberlik hizmeti ve kulüp çalışmaları ders saatleri dışında gerçekleştirilecektir.
5- Bu hizmeti yürüten tüm öğretmenlere 2 saat ücret tahakkuku MEB Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 6. Maddesinin 5. Fıkrasına göre yapılacaktır.
6- Zaten bu ödemeler şimdiye kadar liselerde ayrılmış ders saatleri olmadan yapılıyordu. Her hangi bir sorun yoktur.


OKUL YÖNETİCİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
OY-DER


NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER