Okullar 26 eylülde mi açılacak?

Okullar 26 eylülde mi açılacak?
Olağanüstü bir dönemde olağanüstü bir çaba ile bir haftalık süreç çok iyi değerlendirilirken ilk kez okula başlayan ya da bir üst okula başlayan öğrencilerin oryantasyonu da tamamlanabilir

Malum ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçiyor ve bu dönemden en çok etkilenen kurumlardan biri de MEB. Belki de en başta gelen.

Okulların 19 Eylül 2016 da açılacağını düşündüğümüzde bu sıkıntılı sürecin öğrencilere yansımaması için tedbirler alınması gerektiği açıktır.

MEB; 19 Eylül 2016 haftasını oryantasyon haftası ilan ederek okulların açılışını 26 Eylül 2016 tarihine erteleyebilir.

Böylece bu hafta içerisinde;

  • Okul öncesi,
  • İlkokul 1. Sınıf
  • Ortaokul (5.sınıf)
  • Lise (Hazırlık/9.sınıf) öğrencilerine

Oryantasyon gerçekleştirilebilir.

Çünkü;

- FETÖden devlete geçen okullar henüz hazır değiller. Öğrenci olsa bile öğretmen eksiklikleri var. Bu haftayı iyi değerlendirebiliriz.

- FETÖ nedeniyle memuriyetine son verilen öğretmenlerin yerleri doldurulmuş değil.

- FETÖ nedeniyle memuriyetten atılmayıp açıkta bulunan öğretmenlerle ilgili tedbirler alınması gerekiyor

- Terör (PKK) nedeniyle açığa alınan binlerce öğretmenle ilgili gerçek bağlantı tespiti, suçsuzların göreve döndürülmesi... konularında gerekli çalışmaların yanı sıra oluşan boşlukların doldurulması için zamana ihtiyaç var. Bu süre değerlendirilebilir.

- Kitaplarla ilgili sorunlar var bir nebze azaltılabilir.

- Norm kadro fazlası öğretmenlerin başvuruları alınarak boş kadrolara atamaları yapılabilir. Bu konuda öncelikle ilçe içi görevlendirme ardından atama gerçekleştirilebilir. Ardından il içi... Norm işlemleri gerçekleştirilirken 2016-2017 durumları da göz önüne alınarak bu olağanüstü dönemde okul/ilçe/il yöneticilerinin de olağanüstü titiz davranmaları ve mağduriyetlere yol açmamaları sağlanmalıdır.

- İkinci İller Arası yer değiştirmede ataması yapılan öğretmenlerin kararnameleri henüz gelmedi, onların kararname ve görevden ayrılma işlemleri tamamlanabilir.

- Özür grubunda resen atanan öğretmenlerin kararnameleri de henüz tebliğ edilmedi bu süreç tamamlanabilir.

- Yönetici (müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı) görevlendirmelerini tamamlamayan illerin tamamlaması sağlanarak yapılan görevlendirmeler sonrası kararname ve ilişik kesmeler tamamlanabilir...

- İl içi özrü bulunan öğretmenlerin sorunu İl Milli Eğitim Müdürlüklerince boşalan kadrolar değerlendirilerek çözülebilir.

- Ücretli öğretmen işlemleri tamamlanabilir.

- TEOG yerleştirmesi yapılmasını talep eden velilere bir şans daha verilebilir.

- Seçmeli ders işlemleri tamamlanabilir.

- Ders programları için gerekli veriler tamamlanmış ve 26 Eylüle hazır edilebilir.

- Liselerde sorumluluk sınavları bu hafta içerisinde tamamlanabilir.

- ...

Böylece daha hazır bir eğitim öğretim sürecine girilmesi söz konusu olur. Yani olağanüstü bir dönemde olağanüstü bir çaba ile bir haftalık süreç çok iyi değerlendirilirken ilk kez okula başlayan ya da bir üst okula başlayan öğrencilerin oryantasyonu da tamamlanabilir.

Maksut BALMUK

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER