Okulda Çocukları Desteklemenin Dört Yolu

Okulda Çocukları Desteklemenin Dört Yolu
Okulda Çocukları Desteklemenin Dört Yolu

Çocukları keşfetmek ve onları doğru yönlendirmek yalnızca ailelerin değil, daha çok eğitimcilerin üsteleneceği görevlerden bir tanesidir. Okul çağındaki çocukları yeteneklerine ya da ilgi alanlarına göre şekillendirmek ve bu alanda onlara destek vermek, ilerleyen zamanlarda yetiştireceğiniz bireyler adına da büyük önem arz ediyor.

Eğitimciler, elbette ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar ancak okulda desteklenecek çocuklar için dört altın kural var ve bu kuralları da alt başlıklar halinde irdelemek istiyoruz. Bu hususlara dikkat edip özen gösterdiğiniz takdirde onunla kurduğunuz iletişimin çok daha güçlü ve verimli olduğunu sizler de fark edeceksiniz.

İlgi Alanlarını Keşfedin

Her çocuk Matematik ya da Fen dalında başarılı olmak zorunda değil. Resme ilgi duyan ya da enstrüman çalma konusunda çok daha ilgili olan çocukları da doğru yönlendirmek gerekiyor. Maalesef ülke eğitim sistemi buna pek izin vermiyor ve resim ya da müzik derslerine gösterilen ilginin zayıflığı da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu derslerde öğrencilerinizi yakından takip etmek durumundasınız. İyi çiziyor ya da iyi enstrüman çalıyorsa bu onunun üzerine eğilmeniz ve aileden de destek

Fikirlerine Saygı Duyun

Eğitim çağındaki bireyleri desteklemek istiyorsanız eğer fikirlerine saygı duyduğunuzu da göstermeniz gerekiyor. size manasız gelen bir şey onun için çok kıymetli olabilir ve düşündüklerine ya da önerilerine sırt çevirmek yerine onu dinlemek ve bunu dikkat kesilerek yapmak emin olun daha sağlıklı ve doğru olacaktır.

Zamanınız elbette yeterli değil ancak ders süresi içerisinde de olsa onları dinlemeyi ihmal etmeyin. Öne sürdükleri bir fikir üzerine sohbet edin ve yine bu fikrin nasıl ya da ne şekilde geliştirilebileceğini konuşun. Ona gösterdiğiniz saygı, var olan özgüven duygusunu daha güçlü kılacak ve kuracağı iletişim de çok daha verimli olacaktır. Rol model olarak sizi örnek alıyor ve sizin yolunuzdan gidiyorlar. Söylediğiniz herhangi olumsuz bir söz bile, yıllarca unutamayacağı psikolojik bir soruna karşılık gelebilir.

Deneme Yanılma Yöntemi

Çocuklar her zaman için denemeye hazırdır ve merak duygularının geliştiğini de belirtmek gerekiyor. Denemelerine izin vermeli ve uygun ortamı hazırlamalısınız. Yanlış yapan öğrencilerinizi sert bir dille uyarmak yerine desteklemenizi tavsiye ediyoruz. Hatalarını elbette belirteceksiniz ancak bunu sert bir uyarı şekilde değil, tam aksine yumuşak ve naif bir dille yerine getirmeniz gerekiyor.

Doğru olanı gösterirken aynı zamanda örnek teşkil etmeyi de unutmayın. Hatanın neden kaynaklandığını ve ne şekilde çözüm üretebileceğini aktarın ve bir yol gösterici olun. Sizden aldığı destek ile birlikte kendini çok daha iyi hissedecek ve denemekten hiçbir zaman vazgeçmeyecektir. Eleştirileriniz olumlu olduğu takdirde bu desteği hissetmesi de emin olun uzun sürmüyor.

Güçlü ve Sağlıklı İletişim

Anlattıklarını, yaptıklarını, düşüncelerini ve attığı her adımı ilgi ile takip ettiğinizi öğrencilerinize mutlaka göstermeniz gerekiyor. Bunu yansıtabildiğiniz takdirde çok daha güçlü ve sağlıklı bir iletişim kanalı açmış oluyorsunuz. Bu kanal sayesinde kendilerini daha iyi ifade edebiliyor ve aldıkları destek ile birlikte özgüvenli bir şekilde hareket ediyorlar.

Yapma, etme gibi söylemler ya da sert uyarılar yerine destekleyici çalışmalar ile birlikte ona doğru yolu bulması gerektiğini anlatın. Kurduğunuz sağlıklı iletişim ile birlikte size olan saygısı da artacaktır ve aslında iki taraflı bir fayda sağlamak da bu tür bir davranış modeli ile çok daha mümkün hale geliyor diye düşünüyoruz.

Yazar:Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER