Okula Başlamak İçin 5 İpucu

Okula Başlamak İçin 5 İpucu
Okula Başlamak İçin 5 İpucu

Okula başlamak çocuklar için pek de kolay olmayacaktır ve bu durumun ebeveynlere etkisi de söz konusu. Peki okula başlayacak olan çocuklarımızı bu duruma nasıl hazır hale getirebiliriz? Gelin hep birlikte bu soruya yanıt verelim

Ön Hazırlık

Okulun ne karda eğlenceli bir yer olduğu, yeni arkadaşlar edineceği, keyifli vakit geçireceği ve daha da önemlisi birçok farklı yeni şey öğreneceğini ona güzel ir dille anlatmayı deneyin. Ön hazırlık elbette bunlarla da kalmıyor ve okulun nasıl bir yer olduğunu da anlatmanız gerekiyor. Yapacağınız ön hazırlık çalışması ile birlikte okulu, çocuğunuzun zihnine işleyecek ve onun için bu süreci daha kolay hale getirebileceksiniz. Kısa vadede sonuç beklemiyoruz ancak her geçen gün kendini biraz daha iyi hissedecek ve o da hazır olduğunu dile getirecektir. Her çocuk okula başlarken zorlanır ve ailesinin yanında kalmak ister ancak yeni arkadaş çevresi edinmek onu da heyecanlandıracak ve okula bağlı kılacaktır.

Sohbetlerde Okula Yer Verin

E sevdiği hikayeleri okurken arasına okul ile ilgili detaylar eklemeyi ihmal etmeyin. Yemek yerken, oyun oynarken ve hatta kendi aranızda sohbet ederken de okuldan bahsederek bunu empoze etmeye çalışın. Bazı durumlarda sıkılıp yanınızdan ayrılabilir ancak bir süre sonra buna alışacak ve hazırlık sürecinde kendini daha iyi hissetmeye başlayacaktır. Okulu iyi göstermek sizin elinizde ve bunu çocuğunuza anlatacak olan da sizlersiniz.

Seçenek Sunmayın

Hangi okula gitmek istediğini seçebilecek yaşta değilse eğer bu kararı sizin vermeniz gerekiyor. Çocuğunuz için hani okulun daha iyi olacağını ve hangi eğitim kurumunda daha verimli zaman geçireceğini tespit etmek adına detaylı bir araştırmaya ihtiyacınız olacaktır. Vaktiniz varsa eğitimciler ile görüşebilir ve okulu ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Rastgele bir okul seçimini kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu konuda uzman kimselerden de yardım alabilirsiniz ve eğitim kurumlarını anlatmalarını isteyebilirsiniz. İlk başlangıç gerçekten önemli ve bu konuda çocuğunuza yardımcı olmak durumundasınız.

Okula Birlikte Gidin

Eğitim dönemi başlamadan önce birkaç kez ve hatta gerekiyorsa daha sık okula gidin ve bunu birlikte yapın. Okulu birlikte tanımak hem sizlere hem de çocuğunuza daha iyi gelecektir. İlk etapta panikleyecek ve sizden ayrı kalacağını düşünüp endişeye kapılacaktır ancak sonrasında faaliyetleri görmeye başladığında okula bir adım daha yakın duracağını düşünüyoruz. Okula birlikte gittiğiniz zamanlarda diğer öğrencilerin ve öğretmenlerin neler yaptığını ona keyifli bir dille anlatın ve okul hakkında bilgi vermeyi ihmal etmeyin. Bu sayede ön yargılarını ve şüphelerini de bir şekilde kırmış olacaksınız.

Okul ile İşbirliği

Okul başlamadan önce eğitimciler ile tanışabilirsiniz. Çocuğunuzu onlarla tanıştırmaktan çekinmeyin. Elbette ilk başta çekinecek ve yaklaşmak istemeyecektir ancak yanında siz olduğunuz sürece bu daha kolay bir hal alıyor. Okul ile yapacağınız iş birliği de büyük önem arz ediyor. Öğretmeni ile konuşun ve zaman zaman onları yalnız bırakıp sohbet etmelerini sağlayın.

Bu süreç gerçekten kolay değil ve çocuğunuzdan belli bir süre ayrı kalmak sizleri de üzebilir ancak en azından bilinçli ebeveynlersiniz ve eğitimin ihtiyaç olduğunu biliyorsunuz ve buna katlanacaksınız. Çocuğunuz ise hiçbir konuda fikir sahibi değil ve okulu ona anlatacak olan da sizlersiniz. Ağlayabilir, üzülebilir, mutsuz olduğunu söyleyebilir fakat alışma sürecinde birazcık sabırlı davranmanız gerekiyor ve bu sürecin sonunda kesinlikle başarılı sonuçlar elde edeceksiniz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER