Okul Öncesi Eğitim ve Ailelere Tavsiyeler

Okul Öncesi Eğitim ve Ailelere Tavsiyeler
Okul Öncesi Eğitim ve Ailelere Tavsiyeler

Günümüzde artık eğitimin temelinin çocukluk döneminde atıldığı bilinen bir gerçek. Günümüz şartlarında annelerin çocuklarının 3-4 yaşına gelene kadar çocuğunun duygusal ve fiziksel olarak sağlıklı yetişmesini sağlamak için ondan ayrılması mümkün olmamaktadır. Haliyle bu yaşlardan sonra bakıcı ve yardımcılardan faydalanma durumu ortaya çıkmaktadır. Fakat o yaşlarda bir çocuğun bakımı sadece onun yemek, bakım ihtiyaçlarını karşılamamak olmamalıdır. Bakıcıların mevcut durumları günümüzde halen tartışma konusu iken tam bu noktada okul öncesi eğitim kavramı ön plana çıkmaktadır.

Okul öncesi eğitim programlarına kayıt olan küçük yaşta çocuklar, hem yaşıtlarıyla uygun ortamda güzel vakit geçirirken hem de kişisel gelişimi açısından faydalı bilgiler edinerek sağlıklı yetişmektedir. Bu yaşlardaki çocuklar hayatında ilk defa dışarı hayatı ile karşılaştığı için oldukça hassas davranılmalıdır. Ayrıca okul öncesi eğitimlerde çocukların birçok toplum kuralını etkili şekilde öğreneceği, davranışlarını geliştireceği, yaşıtlarıyla birlikte oyun oynayacağı, yemek yeme gibi alışkanlıkları edinebileceği göz ardı edilmemeli ve tüm bunlar düşünülerek hareket edilmelidir. Bu etkinlikler çocuklara ilkokula başladıklarında uyum ve başarı noktasında oldukça katkı sağlayacaktır.

Küçük Yaştaki Çocuklara Davranma Biçiminde Ailelere Tavsiyeler
  • Çocuklarınızın öğrenmeye çok açık olduğunun bilincinde olarak onlara minik görevler verin.
  • Çocuğunuzun tercihlerini takdir ederek mümkün olduğunca düzeltmeyin.
  • Çocuğunuza bir şey yaptırmak istediğiniz de ona kızmayın ve eğlenceli bir şekilde oyunlar yaparak işlemi gerçekleştirin.
  • Yaptığı her şeye ödül vererek, ödülleri sıradanlaştırmayın.
  • Şartlı cümleler kullanarak bir şeyler yaptırmayı denemeyin.
  • Hata yaptığında ona yardım ederek hatanın düzeltilmesini sağlayın.
  • Yapmasını istemediğiniz bir davranış varsa ilgisini dağıtmaya çalışın.
  • Çocuğunuz ile yapacağınız tüm işlemleri eğlenceli bir hale getirmeye çalışın.
Çocukların Küçük Yaşlarda Gelişimi

Çocukların algıları oldukça küçük yaşlarda açık olduğundan onların yanında davranışlarda ve söylemlerde bulunurken oldukça dikkat edilmelidir. Ayrıca çalışan ailelerde çocuğun bakımı için seçilecek olan okul öncesi eğitim yerlerinin araştırılması oldukça önemlidir. Çocukların güvenli ve kaliteli bir eğitim alması, sizden uzak olduğu zamanlarda aklınızın evladınızda kalmaması için bu duruma ayrıca dikkat edilmelidir. Çocuklarla ilgili en ufak bir sorunda hassas davranarak uzmanlardan yardımcı alınması gerekmektedir.

Yazar:Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER