Sorubak Menü

Öğretmenler idari işlerde görevlendirilebilir mi? (Sorubak)

Haber 16-01-20122026-2027

Sorubak Bilgi

Öğretmenler İdari İşlerde Görevlendirilemez

Bu yazıda dikkat çeken hususlardan bir tanesi “idari işlerde görevlendirilen sınıf öğretmenleri” dir. Bilindiği üzere Millî Eğilim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 64. maddesi gereği ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarında branş öğretmenlerinin derslere girmesi halinde okuldaki eğitim öğretim uygulamalarının etkililiğinin artırılması için derslerini branş öğretmeni okutan sınıf öğretmenlerinin boş geçen bu ders saatlerinde yapması gereken görevlere ilişkin 2010/28 nolu Genelge Yayınlamıştı.

Bu genelgeyi “MEB’den sınıf öğretmenine yeni görevler genelgesi” haberimizde yayınlamıştık.

Bunun haricinde norm kadro fazlası öğretmenlerin idari görev adı altında hiçbir şekilde görevlendirilmesi mümkün değildir.

4359 sayılı kanunun geçici 3. maddesi 190 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 9.maddesi ve 657 sayılı kanunun 91. maddeleri gereğince norm kadro fazlası öğretmenlerin maaş karşılığı olarak branşı dışında bir işle maaş karşılığının doldurulması kanunlara aykırıdır.

Bunun yanı sıra; aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenler idari çalışmalarda görevlendirilebilir mi? Sorusuna Personel Genel Müdürlüğü 06/03/2000 tarih ve 24845 sayılı yazısı ile “Aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenlerin idari çalışmalarda görevlendirilmek suretiyle aylık karşılığı ders görevlerini tamamlattırma yoluna gidileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Nitekim norm kadro uygulaması kapsamında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevlerini görevli oldukları kurumlarda dolduramayan öğretmenlerin branşlarında Öğretmen ihtiyacı bulunan diğer kurumlarda görevlendirilmeleri gerekmektedir.”şeklinde cevaplandırmıştır.

 Öğretmenlere İdari İşler Sorubak BilgiMemurlar Net