Öğrencilerin İsimleri Nasıl Hatırlanır?

Öğrencilerin İsimleri Nasıl Hatırlanır?
Öğrencilerin İsimleri Nasıl Hatırlanır?

Her eğitimci güçlü bir hafızaya sahip olacak diye bir kural elbette yok ancak hafızanızı geliştirmek işinizi bir hayli kolaylaştıracak ve hem sizleri hem de öğrencilerinizi mutlu edecektir. Öğrenciler, kendilerine ismi ile hitap edildiğinde daha fazla mutlu oluyor ve bunun yanı sıra önemsendiğini hissediyorlar. Peki bu kalabalık topluluğu nasıl tanıyacaksınız ve her birinin ismini nasıl hafızanıza kazıyacaksınız. Aslında endişe edilecek bir durum değil çünkü zamanla iletişiminiz daha kuvvetli bir hal alacak ve ezber konusunda da sıkıntı yaşamayacaksınız ancak bunu ne kadar erken yaparsanız öğrencileriniz ile bağınız da o denli güçlenecektir. Dilerseniz bazı yöntemlerden bahsedelim ve sizler de isim hafızası için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

İsim Kartları

Öğrencilerini, görseller ya da onları hatırlatacak birtakım detaylar ile kartlara dağıtabilirsiniz. İsim kartları adını verdiğimiz bu yöntem, birçok eğitimci tarafından tercih ediliyor ve aynı zamanda görsel hafızayı da bir adım öne taşıyor. Ahmet isimli öğrenciniz sınıfın en yaramazı ise isim kartlarınıza yaramaz olduğunu ifade eden bir görsel ve Ahmet ismini ekleyebilirsiniz. Bunu basit bir sembol ile yerine getirmek de mümkündür. Ders çıkışı eve gittiğinizde bu kartlara çalışmanız gerekiyor ve 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde öğrencilerinizin tamamına hakim olacak ve onlara ismi ile hitap etmeye başlayacaksınız. İletişimi güçlü kılmak ve onları mutlu etmek adına isim detayının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış olalım.

Konuşmalarına Fırsat Verin

Yalnızca yüzüne bakarak ya da onu bir sembol ile resmederek değil, konuşturarak da isim hafızana katkıda bulunabilirsiniz. Öğrencin karşında konuşurken sen bir yandan onu analiz ediyor ve hem yüzünü hem ses tonunu kayıt altına alıyorsun. Konuşmalarına izin ver ve bu sayede ismini ezberlemen daha kolay olacaktır. Söz alırken ismini söyleyerek söz almasını ve aynı şekilde konuşmasını bitirdikten sonra yine ismini söyleyerek yerine oturmasını rica edebilirsin. Bu sayede sıkı bir pratik yapmış olacaksınız ve bu da isim ezberleme konusunda büyük fayda sağlayacaktır.

Yüz ve Ses Eşleştirmesi

Konuşurken onların yüzüne bak ve seslerini dinle. Bu sayede isim ezberlemek daha kolay bir hal alacaktır. Görsel hafızadan yardım almak, öğrenmeyi her daim kolaylaştırır ve yine eğitimcilerin büyük bir kısmı bu yöntemi tercih ediyor. Artık öğrenci sesinden tanıyacaksın ve sırtın dönük bile olsa kimin konuştuğunu tespit edebileceksiniz.

Evde Pratik Yapmalısın

Ders çıkışı eve gittiğinde isim hafızası konusunda pratik yapabilirsin. Öğrencilerinin fotoğraflarının yer aldığı bir dosya hazırlayabilir ve isimlerini de arka kısma yazabilirsin. Birkaç gün pratik yapmak yeterli olacaktır ve kısa süre içerisinde onlara isimleri ile itap ediyor olacaksın.

Öğrenciye İsmi ile Hitap etmek Neden Önemli?

Kendilerini gerçek bir birey gibi hissetmeleri için bu detay gerçekten önem arz ediyor. Sen ya da şu ayağa kalksın gibi bir söylem, öğrencilerinizin modunu düşürecek ve moralini bozacaktır. İsmi ile hitap ettiğinizde ise öğretmenim beni tanıyor diye düşünüp kendini daha önemli hissediyor.

Bu hissi yaşamaları, anlatacağın derse gösterecekleri ilgiyi de arttırıyor. İsimlerini ezberleme konusunda aceleci davranmanızı tavsiye ediyoruz ve bu sayede aranızdaki iletişim de boyut atlayacaktır. Bununla ilgili birçok farklı uygulama mevcut ve en basit yöntemleri sizinle de paylaşmak istedik. Bu arada kendinizi de tanıtmayı unutmayın ve öğrencilerinize kendinizden bahsedebilirsiniz. İletişim kurdukça onlara olan hakimiyetiniz artacak ve daha sağlıklı bir sürece imza atacaksınız.

Yazar: Sorubak.com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER