Meslek liseliler de, üniversiteye girişte aynı puanla yarışacak.

YÖK Başkanı, üniversiteye girişteki katsayı uygulamasının kaldırılacağını, seneye imam hatiplilerin de aynı puanla yarışa gireceklerini açıkladı.
28 Şubat sürecinde imam hatip liselerine karşı geliştirilen ‘katsayı formülü tarihe karışıyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 13 yıldır yürürlükte olan, değişiklik girişimi iktidardaki AK Parti için kapatma davası gerekçesi sayılan katsayı uygulamasını tamamen kaldırma kararı aldı. Böylece, 2012 yılından itibaren üniversiteye giriş sınavlarında imam hatip ve meslek lisesinde okuyan öğrenciler ile genel liselerdekiler aynı şartlarda yarışacak.
AK Parti iktidara geldiği 2003 yılından itibaren katsayı uygulamasını kaldırabilmek için bir dizi girişimde bulunmuştu. Düzenleme daha önce eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Danıştay engeline takılmıştı. 2010da yapılan düzenleme de sorunu tam olarak çözemedi. Yıllardır tartışma konusu olan katsayı sorunu için yasa değiştirilecek, Danıştaydan gelebilecek engel de ortadan kalkacak.
2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kurulu Kanununun ilgili 45. maddesinde değişikliğe gidilerek ‘katsayının sadece uygulaması değil ismi de mevzuattan silinecek.
Katsayı kaldırma kararını Radikalden Ömer Şahine açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan amaçlarının fırsat eşitliği sağlayarak bir haksızlığı ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Son olarak iki yıl önce yapılan düzenlemeyle katsayı farkının azaldığını ancak uygulamayı tamamen kaldırmanın daha doğru olduğunu savunan Özcan, Eşitlikçi, adil bir düzenleme yapılıyor. Buna siyasilerin de olumlu bakacağını zannediyorum diye konuştu.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER