MEB Yönetici Atamalarını Ocak ve Şubat aylarında yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı sınav esaslı yönetici atamalarının ne zaman yapılması gerektiği konusunda illere talimat gönderdi. MEB Müsteşarı Emin ZARARSIZ imzasıyla illere gönderilen resmi yazıda Ocak ve Şubat aylarının dışında atama yapılmaması emredildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğini 652 sayılı KHK göre düzenliyor.

KHK ile bilindiği üzere müdürlük atamalarına sözlü sınav getirilmişti. Yeni çıkacak yönetmelik hükümlerinde mülakat, Kanuna göre mutlaka bulunmak zorunda.
1-2 Ekim tarihlerinde yapılan yönetici atama sınavlarının ardından bir iki il sınav esaslı duyuruya çıkmıştı. Bakanlığın tüm illere ikinci bir emre yönetici atama duyurusuna çıkmaması yönünde bir emri olmuştu ve bunu o dönem gündeme getirmiştik. Hemen akabinde de yönetici atamalarının yapılmamasının nedeninin yeni yönetmeliğin hazırlanması olarak yazmıştık.
Yönetici atama yönetmeliğinin 23. maddesine göre sınav esaslı yönetici atamalarında Valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde atama yapılır. hükmüne rağmen MEB İllere resmi bir yazı yollayarak sınav esaslı atamaların Ocak ve Şubat aylarında yapılmasını emretti.