MEB Öğretmenlere Özel Eğitim Semineri Verecek.

MEB Öğretmenlere Özel Eğitim Semineri Verecek.

Her ilde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin çektikleri sıkıntıyı azaltma amaçlı olarak, Milli eğitim bakanlığının takibinde olarak öğretmenlere özel eğitim hakkında bilgi verilecek. Bakanlık tarafından görevlendirilen eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüğünce düzenlenen bu eğitim ile öğretmenlerin konu hakkında daha fazla bilgi edinmeleri ve yararlı olmaları sağlanacaktır.

Milli eğitim bakanlığı özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüğü bünyesinde müdür olarak görevli olan Celil Güngör tarafından açıklanan bilgiye göre özel eğitim alması gerekip alamayan öğrenciler için yapılacak olan bu büyük adım 81 ilde eş zamanlı olarak başladı. Yapılan seminerlerin 31 Mayıs tarihinde son bulacağını belirten Celil Güngör yapılan seminerlerin etkinlik değerlendirmelerinin ileride oldukça iyi şekilde görüleceğinin sinyallerini de verdi.

Özel Eğitim Seminerlerinin Amacı

Branşı özel eğitim olamayan öğretmenlerin konu hakkında az bilgiye sahip olması dolayısıyla yapılan bu eğitim seminerleri öğretmenlerin hangi durumda hangi hareketi yapacağını öğretecek. Ayrıca genel olarak öğrencilerin çektikleri sıkıntılarında konuşulacağı bu seminerlerde bu sıkıntıların öğrenilerek aşılabilmesi içinde çalışmalar başlatılacak. Bu sayede daha kaliteli bir eğitim alan öğrenciler, sosyal olarak kendilerini daha etkin bulacak ve hayattan soyutlanmadan güzel bir yaşam sürebilecek.

Ülke genelinde kayıtlı olan ve özel eğitim alması gereken 300 bin öğrencinin olduğunu söyleyen Celil Güngör bu sayıya göre ülkemizde her sınıfta en az 2 tane özel eğitim alması gereken öğrenci olduğunu ve bu sayının azımsanamayacak bir sayı olduğunu söyledi. Yapılacak olan bu seminerlerde bu öğrencilerin becerikli olduğu konulara yönlendirilmesi de sağlanacak.

Ayrıca yaşanan çeşitli sorunların da konuşulacağı bu seminerler sayesinde okullarda eksik olan ve öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak tüm materyallerin de okullara verilmesi ve yapılması sağlanacaktır.

Eğitim Alacak Öğretmenler

Yapılan açıklamaya göre toplamda 200 bin öğretmenin alacağı bu eğitimler sırasıyla belirlenen grupların 6 şar saat eğitim alması sağlanacak. İlk aşamada sınıf öğretmenleri, müdür yardımcıları ve müdürlerin alacağı bu eğitimler toplamda 2 aylık bir süreç içinde tamamlanacak. Bu 2 aylık süreç içinde öğretmenlerin tamamı tüm özel eğitim alması gereken öğrencilerin ne hissettiğini ve soyutlanmamaları için ne yapmaları gerektiğini öğrenecekler. Yapılan eğitimlerin tamamen uzman personeller tarafından verilmesi sağlanacak olup bu sayede maksimum verim alınacaktır.

Özel Eğitimin Temel İlkeleri

-Özel eğitim alması gereken tüm bireylerin yeteneklerine göre özel eğitim alabilmeleri sağlanması gerektiği gibi bu durum onların en doğal hakkıdır.

-Eğitim seviyelerinin belirlenmesi ve seviyesine uygun öğrencilerin olduğu sınıflarda eğitim almaları gereklidir.

-Özel eğitim alması gereken bireylerin eğitim zaman ve yaşları normal öğrenciye göre daha erken olmalıdır.

-Verilecek eğitimlerin genel amacının ilgili öğrencilerin topluma daha rahat ayak uydurmasını sağlayacak şekilde ve düzende olmalıdır.

-İlgili öğrencilerin ailelerinin katılması gereken tüm aktivitelere katılması gerektiği gibi takip etmesi de zorunludur.