LYS Barajı 165 e Çekiliyor.

LYS Barajı 165 e Çekiliyor.

Bu yıl LYSye giren 1 milyon 900 bin öğrenciden sadece yarısının 180 puan barajını açması nedeniyle, barajın 165e çekilmesi gündemde.

YÖK,Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) barajı geçen öğrenci sayısındaki düşüşnedeniyle üniversite kontenjanlarının boş kalacağı endişesi üzerine hareketegeçti.

YÖK , LYSde, tercihyapmak için gerekli olan 180 baraj puanını 165e düşürmeyi gündemine aldı.Baraj puanının düşmesiyle üniversitelerde boş kontenjan kalmayacak.

Akşam gazetesinden Esra Kayanın haberine göre, sınavı geçerli sayılan yaklaşık2 milyon genci ilgilendiren bu çözüm, önümüzdeki günlerde toplanacak YÖK Genel Kurulundadeğerlendirilecek.

Üniversite sınav sonuçlarını YÖK BaşkanıProf. Dr. Gökhan Çetinsayaya sunan ÖSYMBaşkanı Prof. Dr. Ali Demir , budurumun, geçen yıl uygulanan katsayı hesabının kaldırılmasından kaynaklandığınıbelirterek, bu nedenle çok sayıda kontenjan açığının ortaya çıkacağınıbildirdi.

Geçen yıllarda katsayılar 0.15e çarpılırken bu sene tüm öğrencilerinki 0.12ile çarpıldı. Böylelikle genelde adayların puanında yaklaşık 15 puanlık düşüşmeydana geldi. Çetinsaya, önümüzdeki günlerde Genel Kurulu toplayarak barajpuanının 180den 165e indirilmesini gündeme alacak.

KONTENJAN SORUNU BİTECEK
Eski ÖSYM YürütmeKurulu üyesi de olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Abdullah Çavuşoğlu, Toplam puan 575 iken 560a düştü. Yani puanlarda diğeretkilerden bağımsız olarak 15 puan geriledi. Bu çerçevede YÖKün tercihte taban puanlarını180 yerine 165e çekmesi son derece rasyonel olacaktır. Böylelikleüniversitelerin boş kontenjan sorunu bitecek dedi. (Akşam)

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER