LYS 13. Fizik sorusu iptal edilmelidir.

Atatürk Fen Lisesi Emekli Fizik Öğretmenlerinden Reşit Yıldız, Fizik 13. Sorunun hatalı düzenlendiğini ve iptal edilmesi gerektiğini iddia etti. İşte Yıldızın açıklaması:

Müfredatın yeni konularından Açısal Momentumla ilgilidir.Soruda (x) çubuğunun eylemsizlik momenti (m L2 ) verilmiş olup, (y) çubuğu için ( m L2 )nin verilmemesi çözümü imkansız kılar.

**ÖSYM7nin bu soruyu biran önce uzmanlarına inceletmesi gerekmektedir.

**Bu yılın mezunları yeni sarmal program denilen müfredatın ilk öğrencileridir.Yeni müfredatta eskisine göre çok konu eklendi.Bu konulardan sadece rölativite ve açısal mometum konularından birer soru soruldu.Yeni konuların büyük çoğunluğundan soru sorulmaması sınava giren eski mezunlar açısından iyi olmuştur.Müfredatın okullarda tam oturmayışını da göz önünde bulundurduğumuzda yeni mezunlar için de hayırlı olmuştur.Görüldüğü gibi yeni konudan sorulan sorunun yanlış çıkması da soru ekibinin konuya hakim olamayışından ,ya da atlamış olmalarından kaynaklanmıştır.

**Soruların yeni konular hariç,bütün lise müfredatını tarayacak şekilde hazırlanıp,konulara dağılımı düzgün yapılmıştır.Bütün konulardan soru sorulması şans faktörünü azaltıp çalışan öğrenciler lehine iyi bir sonuç oluşturur.

**Öğrencilerin yapamadım diye üzülmemelerini,çünkü bu yılın ortalamaları bilinmeden,kesin puanların önceden hesaplanamayacağını bilmelerini isterim.TVlerdeki hesaplamalar sadece yaklaşık bir tahmindir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER