LGS sınavına geri sayım başladı

LGS sınavına geri sayım başladı

Analitik düşünce gücünü ölçecek LGS'de 'yeni nesil' soru tipleri olacak. Sınavda doğru cevapları vermek kadar; imtihandan önceki günler de kritik önemde

Uzun bir çalışma maratonundan sonra şimdi meyveleri toplama zamanı... Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav cumartesi yapılacak. Binlerce adayın ter dökeceği imtihan öncesi uzmanlar uyarıyor: Sınava çok az bir zaman var ama kalan süreyi küçümsemeyin. Sınavdan bir gün öncesine kadar çalışma temponuzu düşürmeyin. Konu eksiklerinizi büyük ölçüde tamamladığınızı düşünürsek, hatırlamanız gerektiğini düşündüğünüz konuları tespit edip son tekrarlarınızı yapın. Geçmiş yılların sorularını çözün. Boş bıraktığınız ya da yanlış cevapladığınız soruların çözümlerini öğrenin. Bu zamana kadar başardıklarınıza odaklanın; kendinize güvenin. Çalışmalarınızın karşılığını alacağınıza inanın.

DENEYEREK YANILIN...

Deneme imtihanları her manada gerçek sınavın bir provasıdır. Her gün gerçek sınava giriyormuş gibi deneme çözün. Atacağınız bu adımla şu zamana kadarki bütün çalışmalarınızı toparlayacak.

SÜRPRİZ YOK RAHAT OLUN

Bakanlığın yayınlamış olduğu testlere mutlaka göz gezdirin. Benzer formatta sorular çıkacak o yüzden büyük bir sürpriz olmayacak. Sınavdan önceki günü mümkün olduğunca sıradan bir gününüz gibi geçirin. Yorucu etkinliklerden kaçının elden geldiğince telefonunuzdan uzak durun. Sınavdan önceki gece rahat ve yeteri kadar uyumaya dikkat edin. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgenizin yanınızda olduğundan emin olun.

PISA ve TIMSS formatında

Toplam bin 526 lise LGS ile öğrenci alacak. Bunlardan 266'sı Anadolu, 310'u fen, 521'i mesleki ve teknik Anadolu lisesi, 339'u Anadolu İmam Hatip lisesi 90'ı da sosyal bilimler lisesi olacak. Ayrıca yabancı özel okullar ile bazı kolejler de LGS puanıyla öğrenci alacak.

900 binden fazla öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Sınavla öğrenci alacak okulların toplam kontenjanı 139 bin 120 olarak duyuruldu. Başka bir deyişle bu yıl 139 binden fazla öğrenci LGS'yle liselere yerleşmiş olacak.

LGS'yle öğrenci alacak liselere 139 bin 120 kontenjan ayrıldığı için sınavın seçici niteliği oldukça yüksek olacak. LGS'de öğrencinin sadece akademik bilgisi değil, yorum ve analitik düşünme becerileri de ölçülecek. LGS uluslararası yapılan PISA ve TIMSS sınavlarına benziyor.

En çok yapılan hatalar

l Sorunun tamamını değil de yarısına kadarını okuyup cevaplamaya çalışmak.

l İşlem hatası sıklıkla yapılıyor. Çözemediği soruya geri döndüğünde eski yaptığı işlem üzerinden soruyu çözüp yaptığı hatayı göremiyor.

l Soruyu küçümsemek. Dikkat edilmediğinde en basit konunun en basit sorusunda da hata yapılabilir.

l Aday öğrenci, çabuk olmalıyım ve hızlı çözmeliyim dediğinde hata yapma oranı artıyor.

l Soruyu doğru okumamaktan kaynaklanan hatalar çoğunlukta.

l Üç yanlışın bir doğruyu götürdüğünü unutuyor ve bilemediği soruyu boş bırakmak yerine eski alışkanlık gereği kafadan sallıyor.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER