LGS Puan Hesaplamarobotumuz ileMEB ile %100doğru sonuçları alabilirsiniz. LGS puan hesaplama robotumuz e-okul verileriyle birebir uyumludur.2019 LGS Puan hesaplamaonline. LGS Puan Hesaplama MEB verileri ile hazırlanarak oluşturulmuştur. 8. sınıf LGS puan hesaplama robotu ile birlikteLGS puan hesaplama 2019formülü ve ile puan hesaplama motoru üzerinden doğru ve yanlışlarınızı girerek LGS sınav puanınızı hemen hesaplayabilirsiniz.
Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil dersleri bulunmaktadır.
LGS puan hesaplama robotunda belirttiğimiz üzere Türkçe, Matematik ve fen bilimleri derslerinden 20 soru; inkılap tarihi, din kültürü ve İngilizce (yabancı dil) derslerinden 10a soru sorulmaktadır.
LGS Puan hesaplama yeni sistemde basit gibi görünse de farklı fonksiyonları barındırmaktadır. Temel olarak aşağıdaki formül üzerinden LGS puanı hesaplanmaktadır. Formül MEB tarafından LGS kılavuzunda hesaplama için verilen formüldür.
Daha önce TEOGda 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyordu fakat yeni sistemle birlikte özellikle zor olması gerektiğinden dolayı 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Örneğin Matematik testinde toplam 20 soru var ve matematikten 14 doğru 6 yanlış yaptınız, matematik netiniz yaptığınız 6 yanlışa karşılık 12 olacaktır. Yani yaptığınız her yanlışın LGS puan hesaplamanızı etkileyeceğini bilmeli ve soruları dikkatli bir şekilde okumalısınız.
Cevap optik formunda bir soru için işaretlediğiniz birden fazla şık olması durumunda cevabınız yanlış olarak değerlendirilecektir.
İlk yapılacak sınav sözel bölüm sorularıdır ve bu bölümden toplamda 50 soru sorulmakta 50 soruya karşılık 75 dakika süre verilmektedir.
İkinci bölüm sayısal bölümdür (matematik, fen bilimleri) bu bölümde toplamda 40 soru sorulmakta ve 40 soruya karşılık 60 dakika süre verilmektedir.
LGSde 1. ve 2. Oturumda toplamda 90 soru sorulmakta ve buna karşılık 135 dakika süre verilmektedir. Ortalamayı düşünürsek LGSde soru başına düşen süre 1,5 dakikadır
LGS 1. Oturumu (sözel oturum) sabah 9.30dabaşlıyor. Sonrasında ufak bir aradan sonra 2. Oturum için yerlerimizi alıyoruz.
LGS 2. Oturumu (sayısal oturum) 11.30dabaşlıyor.
Sınava girebilmek için hangi belgelerin yanımızda olması lazım?
Sınava giriş esnasında kontrol olacağından ve bu kontrollerin sınav öncesi gerektiği zamanda tamamlanması gerektiği için en geç 09.00da sınav yerinde olunması gerekmektedir.
Sınava alınabilmemiz için yanımızda, sınav giriş belgesi ile geçerli bir kimlik belgesinin olması gerekmektedir.
Geçerli kimlik belgeleri nelerdir?
T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi
Belgelerle birlikte yanımıza sıkıntı yaşamamak adına en azından 2 adet kurşun kalem, açacak ve silme işlemlerinde bizi sıkıntıya sokmayacak silgi olması gerekiyor.