lgs de iptal soru var mı?

lgs de iptal soru var mı?

lgs de iptal soru var mı? 1 Haziranda gerçekleşen Lise Giriş Sınavı (LGS) sonra soru kitapçığı ve cevapları yayınlanmıştı. Soruların yayınlanmasının ardından fen bilgisi testinde 9. ve 12. sorunun cevabının hatalı olduğu tartışılmaya başladı

1 Haziranda yapılan Lise Giriş Sınavı (LGS) sonrası soru ve cevap anahtarları MEB resmi sitesinden kamuoyuna paylaşılmıştı. Ancak fen bilgisi testi A kitapçığı 9. sorunun hatalı olduğu tartışılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Fen Bilimleri testinde yer alan 2 soru ile ilgili olarak kamuoyunda tartışmalar başladığı belirtildi.

Kitapçık C, aileler B şıkkı diyor

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kitapçığa göre cevap C şıkkı, ama aileler B şıkkının da doğru olduğunu ifade ediyor.

9. Soru ile ilgili

Öğrencilerin ve eğitimcilerin bir kısmının LGS Fen Bilimleri A Kitapçığında yer alan 9. ve 12. soruların hatalı olduğunu öne sürdükleri dile getirilen önergede, eğitim uzmanlarına göre 9. sorunun cevabının B şıkkı olması gerektiğinin ifade edildiği aktarılırken, ancak MEB internet sitesinde doğru cevabın ise C şıkkı olarak verildiği belirtildi.

Soru önergesinde yine eğitim uzmanlarına göre LGS Fen Bilimleri A Kitapçığında yer alan 12. soruyu öğrencilerin çözebilmeleri için elektroskobun çalışma prensiplerini bilmesi gerektiği aktarıldı ve ancak buna karşın MEB kazanımlarında elektroskobun çalışma prensibine girilmez denilmekte olduğu vurgulandı. Dolayısı ile 12. sorunun içeriğinin kazanım dışı kalmakta olduğu belirtildi.

Uzmanlar A ve B şıkkınında doğru kabul edilme diyor

Öğretmenler, sınavda sorulan sorunun MEB müfredatına ve Milli Eğitimin EBA sistemindeki anlatımlarına göre B ve C şıkkının da doğru kabul edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEBin duyurusuna göre LGS sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER