KPSS'de, 4 kadro için yüksek lisans bilgisi alınacak

KPSS tercihleri sırasında 4 kadro için bazen yüksek lisans veya doktora yapmış olma şartı da aranmaktadır. Bu kadrolar, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi ve OdyologKadrolarıdır. Kılavuzda bu dört kadro için sık sık uyarı yapılmasına rağmen, bu şartı taşımayan adaylar tercih yapmakta, sonra da gerekli niteliği taşımadığı için kadrolar boş kalmaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı bugün bir duyuru yayımlayarak, KPSS tercihleri öncesinde, bu kadrolara başvuracak adayların yüksek lisans vedoktora bilgilerini, Devlet Personel Başkanlığına bildirmesini istedi.

İŞTE DPBDEN YAPILAN AÇIKLAMA

KPSS Tercih Kılavuzlarındaki Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi ve Odyolog Kadrolarına İlişkin Duyuru

KPSS Tercih Kılavuzlarında aşağıda yer alan kadro unvanlarına, söz konusu Kılavuzlarda ve tercihlerin alınması esnasında uyarılar yapılmasına rağmen, özel şartları taşımayan adayların yerleştirilmesi ve bu kadroların boş kalması üzerine, adayların yüksek lisans/doktora öğrenim bilgileri alınacak ve değerlendirilecektir.

Bu doğrultuda, 2014 KPSSye giren ve bu kadro unvanlarına başvurmak isteyen adayların, KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Aşağıda yer alan kadro unvanlarının karşısında söz konusu kadroya başvurabilecekler yer almakta olup, ilgili lisans mezunu olan adaylar ÖSYM sisteminde tanımlı olduklarından Devlet Personel Başkanlığına başvurmaları gerekmemektedir. Ancak, söz konusu kadroya başvurabilmek için lisans öğrenimi üzerine yüksek lisans veya doktora yapma şartı yer alıyorsa adayların muhakkak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurması gerekmektedir.

Diğer taraftan, söz konusu kadrolara başvuru yapıp yapamayacağı tereddütlü olan adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (Ör:Sağlık Fizikçisi kadrosuna atanabilir) alacakları karar çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığınca durumları değerlendirilecektir.

Söz konusu kadrolara başvurabilecek adaylar Devlet Personel Başkanlığınca TC Kimlik No bazında ÖSYMye bildirilecek ve adayların takip eden KPSS tercih dönemi ve sonrasında mezkür kadrolara ÖSYMce tercih yapması sağlanacaktır.

İlgililere duyurulur.

Dil ve Konuşma Terapisti,
Perfüzyonist,
Sağlık Fizikçisi ve
Odyolog

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER