Kpss Yaş Sınırı Kaçtır?

Kpss Yaş Sınırı Kaçtır?

Kpss Yaş Sınırı Kaçtır?

Kpssde alt yaş sınırıyla ilgili bilgi almak için lütfen Kpss Alt Yaş Sınırı Kaçtır? konumuza bakınız.

Bu yazımızda siz değerli sorubak.com misafirlerine kpssde memur olabilmek için gerekli olan üst yaş sınırı ile ilgili bilgi vereceğiz.

Nisan 2011e kadar kpssde yaş sınırı 40de ancak Nisan 2011de yapılan çalışma ile kpssde üst yaş sınırı kısmı olarak kaldırıldı.

Burada kısmı olarak belirtmemizin nedeni ise bazı kurum ve kuruluşların kendi belirledikleri üst yaş sınırları vardır. Kpss üst yaş sınırı bu kurumlar için geçerlidir. Eğer belirtilen bir yaş sınırı yoksa (mevcut atama dönemi kılavuzuna bağlı olarak) o memur atamasında her hangi bir yaş sınırı yoktur.

Bu yaş sınırlarını şöyle sıralayabiliriz :

- Kpss-b kadrolara alımlarda kurumlar kendi isteklerine göre yaş sınırı koyabiliyor.

- Kpss-A kadrolara atanmalarda (müfettişlik, uzmanlık, denetmen gibi...) 35 yaş sınırı koyulabiliyor. Yine bu şartları mevcut atama döneminde alım yapan kurum belirliyor.

- Ayrıca aşağıdaki kurumların memur alımlarında yaş sınırları şu şekildedir :

Askeri kurumlara sivil memur alımı 31 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaktadır.
İşçi alımı Yaş sınırı yok
POMEM alımları Yaş şartı var 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesi hükmü gereğince, erkekler ve bayanlar için sınav tarihi itibarıyle 27 yaşından gün almamak; askerliğini yapmı erkek adaylar için ise 29 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaktadır. İtfaiye eri alım ilanı Yaş şartı var İçişleri Bakanlığı genelgesigereğince 30 yaş şartı aranmaktadır.
Kalkınma ajanslarına uzman ve destek personeli alımı Yaş şartı yok Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliğinde sadece KPSS’ye girme şartı aranmayan kadrolar için 50 yaş şartı konulmuş olup, KPSS’ye dayalı alımlarda yaş şartı getirilmemiştir.

Bu yazının tüm hakları sorubak.com a aittir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER