KPSS Üç Aşamalı Olacak!

KPSS Üç Aşamalı Olacak!

Yeni çalışmaya göre öğretmen olmak isteyenler sınavdan önce mülakata girecek

Milli Eğitim Bakanlığı ın uzun zamandır üzerinde çalışmalar yürüttüğü Ulusal Öğretmen Stratejisi de öğretmenlik mesleğine ilişkin önemli değişiklikler gündemde.

Hazırlanan stratejide Finlandiya gibi ülkelerin öğretmenlik sistemini inceleyen bakanlık öğretmenlik mesleğini daha kaliteli, saygın ve ulaşılması zormeslek grubu içerisine sokmak için çalışma yaptı. Bu çalışma Bakanlar Kurulu onayından sonra önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

Hazırlanan çalışma kapsamında bakanlık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalışma yürüttü. Bu çalışma sonucunda önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan uygulamada eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek.

KPSS Üç Aşamalı Oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için Kamu Personeli Seçme Sınavı da da (KPSS) değişikliğe gidiyor. Halen KPSSde öğretmenler branşları dışındaki konularda da soru çözerken yeni düzenlemeyle sadece alanlarıyla ilgili soruları yanıtlayacaklar. Bu konuda ÖSYM, 136 ayrı öğretmenlik branşında soru hazırlayacak.

Yeni sistemin hayata geçmesiyle öğretmenler üç aşamalı KPSS ile karşılaşacak. Öğretmen adaylarının çözeceği testlerde soruların yüzde 30u genel kültür ve yetenek, yüzde 30u eğitim bilimleri, yüzde 40ı branş bilgisinden oluşacak

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER