KPSS soru sayıları

KPSS soru sayıları

KPSS soru sayıları , kpss ortaöğretim soru sayıları, kpss önlisans soru sayıları

Genel Yetenek (60 Soru)

Genel yetenek alanından toplam 60 soru çıkmaktadır. Genel yetenek bölümü Türkçe ve matematik sorularından oluşmaktadır.

Türkçe (30 soru)

Türkçenin soru sayısı aynı kaldı. Değişiklik öncesinde bu alanda sözcük bilgisi, dil bilgisi, anlatım özellikleri, okuduğunu anlama konularından soru gelmekteydi.

Şimdi ise Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. İbaresi kullanılmaktadır. Yani, Türkçe sorularının ağırlığı artık MANTIK formatında gelecek ve adaylarımızın buna dikkat etmeleri ve hazırlanmaları gerekmektedir.

Matematik (30 soru)

Matematik soru sayısı değişmedi. Değişiklik öncesinde sayılarla işlem yapma, matematiksel ilişkilerden yararlanma, problem çözme, temel geometri bilgileri, tablo grafik okuma konularından soru gelmekteydi.

Şimdiki konu dağılımında ise Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. ifadesine yer verilmiştir. Soruların ALES soru tarzına yakınlaşacağı düşünülebilir. Yani, matematik sorularının ağırlığı artık MANTIK formatında gelecek ve adaylarımızın buna dikkat etmeleri ve hazırlanmaları gerekmektedir.

Genel Kültür (60 soru)

Genel kültür alanından toplam 60 soru çıkmaktadır. Genel kültür bölümü tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler sorularından oluşmaktadır.

Tarih (27 soru)

Tarih soru sayısı 30dan 27ye düştü. Önceden Eski Türk Devletleri ve Osmanlı Devletinden 9 soru, inkılap tarihinden 21 soru gelmekteydi.

Yeni sistemde ise Selçuklu Devleti ve Öncesi Türk Devletlerinden 3 soru, Osmanlı devletinden 9 soru, İnkılap tarihinden ise 12 soru gelecek. Ayrıca 2013 sınavı ile birlikte ilk defa Çağdaş Türk ve Dünya Tarihinden 3 soru gelecek.

Coğrafya (18 soru)

Coğrafya soru sayısı değişmedi. Türkiye i fiziki özelliklerinden gelen soru sayısı 7ye yükseldi. Türkiye in ekonomik özellikleri sorusu 13e düştü. Beşeri özellikler ise hala 5 soru gelecek.

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

Vatandaşlık bilgisi soru sayısı değişmedi. Ancak devletler umumi ve özel hukuku konusu buradan kaldırıldı. Yani sorular yine hukukun temel kavramları ve medeni hukuk(3 tane), anayasa hukuku (3 tane) ve idare hukuku (3 tane) konularından gelecektir.

Güncel Konular (6 Soru)

Güncel konuların soru sayısı 3 iken 6ya yükseldi. Bu durum adayları daha çok gazete okumaya ve haberleri takip etmeye teşvik edecek gibi gözüküyor.

Ayrıca ilerleyen yazılarımızda tecrübeli hocaların Genel kültür yetenek soruları ve analizine yönelik bilgilendirmelerimize devam edeceğiz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER