KPSS 2012-2 ile alınacak kadroların dağılımı

KPSS 2012-2 ile alınacak kadroların dağılımı

Devlet Personel Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2012/2 ile alınacak kadrolarını Unvan, Öğrenim Düzeyi ve Kurum Türü Bazında dağılımını açıkladı. Toplamda 7238 memur alınacak. Kadrolar öğrenim düzeyine göre şöyle sıralandı; lisans 3759, önlisans 2928, lise ise 641.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde bu Yönetmelikte (B) Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı a bildirilmesini müteakip, bu kadro ve pozisyonlar Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve bu Başkanlıkça da KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmaktadır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca adaylara ve bu Başkanlığa ait internet adresinde kamuoyuna duyurulmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları yapılmaktadır.

Bu çerçevede;

Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen (Milli Eğitim Bakanlığına ait Öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan) toplam (7.328) kadro ve pozisyona 19 - 28 Kasım 2012 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacaktır.

KURUM BAZINDA KADRO DAĞILIMLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Alınacak Personele İlişkin Sayısal Bilgiler

2012-02 KPSS YERLEŞTİRMESİNDE UNVAN VE SINIF BAZINDA KADRO VE POZİSYON ADETLERİ