Koncuk: Okullar Öğretmensiz, Kamu Memursuz

Koncuk: Okullar Öğretmensiz, Kamu Memursuz
Koncuk, ‘KHK da ismi çıkmayan tüm memurlar da kamu ihtiyaçları dikkate alınarak hemen göreve iade edilmeli, inceleme gerekliyse görevde yapılmalıdır. dedi.
Okulların 19 Eylülde açılacağını hatırlatan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk kamuda yaşanan öğretmen ve memur açığına dikkat çekti. Koncuk, ‘KHK da ismi çıkmayan tüm memurlar da kamu ihtiyaçları dikkate alınarak hemen göreve iade edilmeli, inceleme gerekliyse görevde yapılmalıdır. dedi. Koncuk şunları kaydetti:
Geçen yıl 75 bin ücretli öğretmen vardı, buna 50 bin eklersek şuan 125 bin öğretmene ihtiyaç var. MEB çok daha fazla ücretli görevlendirecek.
Hükümet açığa alınan ancak, KHK da ismi çıkmayan öğretmenleri hızla göreve iade etmeli, ihraç edilenleri hızla yeniden değerlendirmelidir.
KHKda ismi olmayan 15 bin öğretmen hemen göreve iade edilmeli, ille soruşturma inceleme yapılacaksa görevde yapılmalıdır. Öğretmensiz olmaz.
İhraç edilen tüm memurlar itirazları doğrultusunda ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmalı, ihraç kriterleri bir daha gözden geçirilmelidir.
KHK da ismi çıkmayan tüm memurlar da kamu ihtiyaçları dikkate alınarak hemen göreve iade edilmeli, inceleme gerekliyse görevde yapılmalıdır.

Türk Eğitim-Sen

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER