Kod Okuryazarlığı: 21. Yüzyıl Gereksinimi

Kod Okuryazarlığı: 21. Yüzyıl Gereksinimi
Kod Okuryazarlığı: 21. YY. Gereksinimi

Öğretmen odaklı ders anlatımı ve eğitim modellemesi ile birlikte klasik usül adını verdiğimiz çalışmalara ısrarla devam ediyoruz. Yeni dönem teknolojisini takip etmek ve kod okur yazarlığını arttırmak ise son dönemde bir adım daha öne çıktı. Bu gerçekten güzel bir gelişme ve öğrenmeyi kolaylaştıran unsurlardan bir tanesi olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ders anlatım sürecinde öğrencinin sıkılması ve bir süre sonra odağı kaybetmesi durumu tahmin ettiğimiz ve hatta somut olarak da yaşadığımız durumlardan bir tanesidir. Kod okur yazarlığı ve eğitim çalışmaları ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırmak kesinlikle mümkün ve emin olun çok daha kolay.

Eleştirel yaklaşımı desteklemek, yaratıcı düşünmeyi ön plana taşımak ve daha da önemlisi yaşam boyu öğrenmeyi aktif kılmak, kod okur yazarlığı ile birlikte mümkün hale geliyor. Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmı bu gelişimi daha hızlı yakalamış durumda ve eğitim çalışmalarına da entegre etmeye devam ediyorlar. Biz henüz yeniyiz ancak ortaya muazzam çalışmalar çıkıyor ve başarılı olduğumuzu da görebiliyoruz.

Kodlama Etkinlikleri

Teknoloji her geçen gün biraz daha gelişme kaydediyor ve bu gelişmeleri anlık olarak takip etmek gerçekten çok zor. Fakat eğitim sürecine dahil etmek mümkün ve bizler de yeni dönemde tam olarak bunu yapmayı hedefliyoruz. Eleştirel düşünmeye katkıda bulunan ve iletişimi kuvvetlendiren kod okur yazarlığı ile birlikte öğrenciler daha keyifli bir sürece imza atıyor ve tanıklık ediyorlar.

Kod öğrenmek elbette kolay değil ancak düzenleyeceğimiz eğitim çalışmaları ile birlikte keyifli bir şekilde kod okur yazarlığına adım atabilir ve gelişime katkıda bulunabiliriz. Küçük yaş gruplarında başlatılan ve an itibarıyla birçok noktada uygulanan kod okur yazarlığı, meyvelerini vermeye başladı. Algoritmik düşünme becerilerini tetikleyen ve gerçek hayatta fayda sağlayan bu çalışmalar sayesinde öğrencilerin daha hızlı ve daha kolay bir biçimde öğrendiklerini de net bir şekilde görebiliyoruz.

Robot Oyunu: Grafik programlama dili kullanılarak otonom robot tasarlama ve bu robotların yarıştırılması. Elbette bu etkinlikte eğitimcilerin desteği de büyük önem taşıyor ve öğrendiğimiz kodları somut bir şekilde gün yüzüne çıkartıyoruz. Robot tasarlamak ve yarıştırmak, düşünün ki bir öğrenci için ne kadar önemli? Onun heyecanını ve teknolojiye olan bağlılığını biraz daha arttıracak ve öğrenme eğilimini de güçlendirecektir.

Proje Çalışması: Hazırlayacakları senaryoları jüriye sunmak da onları heyecanlandırıyor ve daha etkin bir öğrenme süreci hazırlıyor diye düşünüyoruz. Konu üzerinde yapılacak araştırmalar neticesinde sorular soruluyor ve bu sorulara doğru yanıtlar aranıyor. Son aşamada ise ilgili projenin jüri ile paylaşılması yer alıyor.

Öz Değerler: Bir gözlem sürecinden bahsedebiliyoruz. Proje için çocukların nasıl bir heyecan duydukları, bu projede yer almaktan mutlu olup olmadıkları ve daha da önemlisi nasıl bir süreç yaşadıkları gözlemleniyor ve buna göre bir değerlendirme yapılıyor.

Yeni nesilin teknoloji ile yakından ilgilenmesi ve bu teknolojiyi eğitim hayatına yansıtabilmesi, gelecek için büyük önem taşıyor. Yapılan çalışmalarda eğitimcilerin büyük bir görev ve sorumluluk üstelendiğini de unutmamanız gerekiyor. Şu an için kod okur yazarlığı eğitim camiası adına büyük bir öneme sahip ve uzman eğitimcilerimiz sayesinde öncülük etmeye devam ediyoruz. Tam manasıyla entegre edebildiğimiz ve bu alanda daha başarılı çalışmalara imza attığımızda eğitim kalitesi ve aynı zamanda birey kalitesinin de üst düzey seviyelere taşınacağını tahmin etmek pek de zor değil.

Yazar: Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER