İşte yeni MTV zam oranları

İşte yeni MTV zam oranları
Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen önergeye göre MTVdeki zam oranı yüzde 40 an yüzde 25e geri çekildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba tasarı üzerinde verilen önergenin kabul edilmesiyle, MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olarak uygulanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda torba tasarı olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHKlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı ın 4. gün mesaisi devam ediyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemirin, tasarının, MTVye yüzde 40 zam getirmesi nedeniyle tartışmalara neden olan 29. maddesi üzerinde verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı; 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üzerindeki araçlar için ise yüzde 15in üzerine yüzde 10 puanlık artışla yüzde 25 olarak uygulanacak.

Önerinin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, herhangi bir yasal düzenleme yapılmasaydı 2018de MTV in yeniden değerleme oranında artacağını belirterek, şunları kaydetti:

Bu oran yüzde 15 oranında. Bu önergede, 1300 cc araçlara yeniden değerlemeye tekabül eden bir rakam artırıldı. Yani aslında bu gruptaki araçlar için yeni yılda ilave hiçbir zam yapılmamış oldu. 1300 cc dışındaki araçlar için ise herhangi bir yasal düzenleme yapmaysadık yeniden değerleme oranında bir artış olacaktı. Bu oran yüzde 15 i. Önergeyle, yeniden değerleme oranının üzerinde ilave 10 puan yapmak üzere bir artış öngörüldü. Bundan önceki maddelerde de geri çektiğimiz hususlarla ilgili, Bütçe ve Orta Vadeli Pogram çerçevesinde hem makro ekonomik hedeflerimizi hem de bütçeye ilişkin için açıklamaları da orta vadeli program ve bütçeyi buraya getirdiğimiz zaman paylaşacağım.