Hukuk Fakültesi için hangi derslere daha çok çalışılmalıdır?

Hukuk için hangi derslerin daha çok ağırlığı var?, Hukuk fakültesi için hangi derslere çalışmalıyız?

Hukuk fakültelerine bu yıldan itibaren TM-2 ile değil, TM 3 ile öğrenci alınacak, edebiyat soruları bu puanın oluşmasında daha fazla etki yapacak.

TM puan türünü oluşturan sınavlardan Türkçe Matematik (LYS-3) sınavındaki testlerin ağırlık katsayıları da değişti.

Psikoloji, sosyoloji gibi artık hukuk fakültelerinin de öğrencilerini seçerken kullanacağı TM-3 puanında Matematik sorularının etkisi yine yüzde 18. Ancak bu puan türünün oluşumunda Geometrinin etkisi yüzde 7den yüzde 5e düştü. Türk Dili ve Edebiyatı sorularının etkisi ise yüzde 25ten yüzde 28e yükseldi. Coğrafya-1in etkisi de yüzde 10dan yüzde 9a düştü.

TM 3 puan türünde ise tabloda görüldüğü gibi sözel ders konularının sayısal derslere göre genel puana etkisi daha fazladır. YGSdeki Türkçe sorusunun TM 3 puanına katkısı % 15, matematiğin katkısı ise % 10dur. LYSde de Matematiğin katkısı % 18 iken Türk Dili ve Edebiyatı testinin katkısı % 28 dir.

Bu durumda hukuk fakültesini hedefleyen bir öğrencinin YGSde ağırlığı Türkçe, sosyal ve matematik dersine vermesi, LYS de ise %28 katkısı ile ilk sırayı edebiyata, %18 ağırlığı ile 2.sırayı matematik dersine vermeleri gerekiyor. Bu iki dersin TM-3 puan türüne etkileri toplamda %46 olduğunu düşünürsek LYS de bu iki deste başları sağlayan öğrencilerin hukuk için şansları da daha yüksek olacak.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER