Hangi LYS sınavlarına girmelisiniz?

Hangi LYS sınavlarına girmelisiniz?

2013 LYS başvuruları bu yıl 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak. 2013 LYS sınavına girecek olan öğrencilerin bu sınavlara girmesi zorunlu. ÖSYM başvu tarihlerinin kesinlikle uzatılmayacağını duyurdu. Başvuru işlemlerinde bir sorun yaşamamak için başvurularını son güne bırakmamanızı tavsiye ediyoruz.

LYS başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

LYSlere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYSden, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler.

ÖSYM in LYS başvurularında öğrencilere tavsiyeler şöyle:

LYS başvuruları için adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

1) Hangi LYSlere girmek istediklerine karar vermek (Adayların en az 2 LYSye girmeleri yararlarına olacaktır.)

2) Sınav ücretini yatırmak

3) İnternet veya bir Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak.

Biliyorsunuz YGS ile tercih edecek öğrencilerin lYS sınavına girmeleri gerek yok. Örneğin okul öncesi öğretmenliği YGS-5 ile öğrenci aldığı için okul öncesi programı tercih eden bir öğrencinin LYS sınavlarına girmesine gerek yok. Ancak TM,MF-TS-DİL puanı iler tercih edecek öğrencilerin mutlaka LYS sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Örneğin Tıp Fakülteleri MF-3 puanı ile öğrenci almaktadır. MF-3 puanı için bu öğrencinin YGS+LYS1+LYS2 sınavlarına girmesi gerekiyor.

Aşağıda bir tablo verdim. İnceleyerek hangi LYS sınavlarına gireceğinizi anlayabilirsiniz.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER