Haftalık Ders Çizelgesindeki Çelişkiler

Haftalık Ders Çizelgesindeki Çelişkiler

Taşımalı Eğitim Hiç Düşünülmemiş

İlköğretim okullarının haftalık ders saatleri ile ilgili çizelgeyi hazırlayanlar, Türkiyenin taşımalı eğitim gerçeğinden habersizler. Haftalık 30-36-37 ders saati konmuş. Bu durumda ilkokul, ortaokul aynı binada eğitim gören taşımalı okulların haftalık ders programı nasıl hazırlanacak? Köyden aynı servis ile gelen ilköğretim okulu öğrencileri, okullara nasıl devam edecek! Biri 6 saat, diğeri 7 saat, bir diğeri 8 ders saati eğitim görecek. Öğrenciler taşıma servislerini mecburen bekleyecekler. İlkokul öğrencisi nerdeyse her gün diğerlerine göre 2 saat daha fazla okulda kalacak! Öğretmenler etüd mü yapacak? Yıl boyu ders dışı hazırlık mı yapacak? Belli değil!

5.Sınıfların Ders Programı Nasıl Yapılacak?

Bir başka problem ise açıklamalar bölümünün 6. Maddesinde ki uygulamanın nasıl yapılacağının anlaşılmamasıdır.

Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (20 Ders saati) ile en az 4 saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.

Açıklaması ne anlama geliyor. 5. Sınıflar için zorunlu ders saati çizelgede 28 saat olarak belirlenmiş, en fazlada haftalık 36 ders saati gösterilmiş durumda. Şimdi 20 ders saatinden sonra nasıl 18 saate kadar yabancı dil dersi proğramda yer alacak anlamış değiliz. En az dört saatlikte seçmeli ders zorunlu olacak. Yani okul isterse 5. Sınıflar için haftalık 42 ders saati uygulaması yapabilecek mi? Hepsinden önemlisi çizelgede 5.sınıflar için haftalık ders saati 28 iken, açıklamalarda 20 saat ile uygulama yapılabilir hükmü çelişki oluşturmaktadır.

M.Akif MÜELLİFOĞLU
Eğitim Yöneticisi

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER