15 Temmuzdaki darbe girişimi sonrasında, Devlet hızlı bir şekilde, kamu kurumlarındaki FETÖcüleri ayıklamaya başladı.
Özel okullarda, lisansı iptal edilen öğretmenleri saymazsak, bugün itibariyle 50 bine yakın kamu personeli açığaalınmıştır.
Diğer taraftan, bu sayıya yeni ilaveler olacağı beklenmektedir.
Süreç hızlı bir şekilde ilerlediği için, hatalar da yapılabilmektedir. Ancak hata oranı çok yüksek değildir. Memurlar.net olarak gözlemimiz bu hatanın yüzde 1-2 civarında olduğu yönündedir.
Şimdi genelde tüm kamu kurumlarına özelde ise Milli Eğitim Bakanlığına düşen hızlı bir şekilde itiraz süreçlerini işletmek ve bu hataları ortadan kaldırmaktır.
Bugüne kadar FETÖyle örgütsel bir ilişkisi olmamış insanların açığa alınması hem açığa alınan kamu personelini hem de ailesini oldukça derin bir şekilde etkilemektedir.
Suçsuz insanların üzerlerine bir iftira olarak yapışan bu kara lekenin kaldırılmasında her yöneticinin sorumluluğu bulunmaktadır.
Memurlar.Net