En Beğenilen Yerli Malı Şiirleri

En Beğenilen Yerli Malı Şiirleri
En Beğenilen Yerli Malı Şiirleri

Yerli Malı Haftası diğer adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası her yıl 12 ile 18 Aralık tarihleri arasında ülkemizde çeşitli etkinliklerle okullarda, kurumlarda kutlanan bir belirli günler ve hafta adıdır.
Toplumda yerli ürünü kullanma ve bu konuda toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla kutlanmaktadır. Eski zamanlara nazaran önemi azalan bir hafta aslında. Günümüzde neredeyse yerli ürün kullanımı yok denecek kadar az seviyeye gerilemiş durumda.

1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır.

Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.
Hafta içerisinde yerli malı şiirleri okunur, yerli malı haftası konuşması yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır. Sizde Yerli malı ile ilgili şiirler sayfamızda Yerli malı haftası şiirleri okuyabilir bu hafta ile ilgili etkinlik ve törenlere hazırlanabilirsiniz.

Sağlık, Para ve Tutumlu Yerli Malı 3 Kıtalık Birazcık tutumlu ol Yerli Malı ve Tutum Şiiri Yerli Malı Haftası Şiiri İlkokul Yerli Malı ve Tutum

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER