Doğu Ve Güneydoğu'da Sancılı Açılış

Doğu Ve Güneydoğu'da Sancılı Açılış

YENİ eğitim yılı Türkiyenin dört yanında yapılan törenlerle başladı. Resmi ve özel olmak üzere 73 bin 397 kurum ve 721 bin 670 derslikte 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 1 milyon 2 bin 430 öğretmen ders başı yaptı. Bakanlar Kurulundan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 27 bin 715 öğretmenin ihraç edildiği, 9 bin 464ünün açığa alındığı, 455inin göreve iade edildiğini açıkladı.

Bazı eğitimciler, FETÖ ve PKK soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretmenler nedeniyle Türkiyede birçok ilde derslerin boş geçtiğini iddia etti. İl milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ise uzaklaştırılanların yerine sözleşmeli öğretmenlerin alındığını açıkladı.

Terör nedeniyle çok sayıda kapalı okul olan Diyarbakırda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Geçen yıl 40 okul zarar görmüştü. Onarımları yazın tamamlanarak, eğitime başladı. Geçen eğitim döneminde Surdaki 4 okulun öğrencilerini yakın yerlere naklettik. İkisinin onarımı tamamlanmak üzere. Bu sene açılmayan bir okul yok dedi.

ÖĞRETMENLERDEN İTİRAZ


FETÖ ve PKK soruşturması nedeniyle birçok ilde öğretmen açığı olduğu ve bazı okulların öğretmensiz açıldığını söyleyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, açığa alınan 11 bin 301 öğretmenin çok büyük bir kısmının Doğu ve Güneydoğu Anadoludan olduğunu belirterek, şunları söyledi:
1 milyonun üzerinde öğrenci, öğretmensiz olarak okula başladı. Hem okullar hem öğrenciler öğretmensiz kaldı. Açığa alınan öğretmenler okullara itiraz dilekçesi vermeye gittiler. Okul müdürlükleri dilekçelerini de almıyor. 35 bin civarında öğretmen vardı Doğu ve Güneydoğuda. Bunların 9 bininin açığa alındığını düşünürsek okulların yüzde 35i öğretmensiz kalmış durumda.

Bazı illerdeki öğretmen durumu:

Hatay: Eğitim-Sen yetkilileri, açığa alınan 928 öğretmen nedeniyle birçok okulda ders yapılamadığını söyledi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da açığa alınanların yerine ücretli öğretmenlerin görevlendirildiğini, derslerin boş geçmediğini belirtti.

Diyarbakır: 4 bin 300 öğretmen açığa alındı. 460 bin öğrenci ve 20 bin öğretmenin olduğu ilde, bazı okulların eğitime başlayamadığı iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Norm fazlası ve ücretli öğretmenlerden yararlandık dedi.

Tunceli: 10 bin civarında öğrenci var. Öğretmen sayısı ise 946ydı, ancak MEB 504 görevliyi uzaklaştırmıştı. MEB daha sonra 419unun göreve iade edildiğini açıkladı. Bütün okullarda öğretmenler bulunduğunu anlatan il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, norm fazlası olan öğretmelerden yararlandıklarını söyledi.

Mardin: Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım 2 bine yakın öğretmenin açığa alındığını belirterek, 1758 üyelerinin görevden uzaklaştırıldığını, 7sinin sosyal medya paylaşımlarından dolayı cezaevinde olduğunu söyledi.


Kaynak: Hürriyet

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER