Devlet okulları mı? Özel okullar mı? Ne farkları var?

Devlet okulları mı? Özel okullar mı? Ne farkları var?
Devlet Okulları ile Özel Okullar Arasında Ne Tür Farklar Var?

Çocuklarımızı okula yazdırmadan önce en çok da bu soruyu soruyor ve yanıt arıyoruz. Devlet okulları ile özel okullar arasında ne tür farklılıklar var ve hangi okulu tercih etmeliyiz? Geniş çapta bir kıyaslama ile bu sorunun yanıtlarını vermeye çalışacağız. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım ve tercih yapma sürecinde olan aileleri de bilgi sahibi yapalım.

  • Özel okullar, dil eğitiminde öncü kurumlardır ve müfredata bağlı olarak bu konuda kendilerini daha fazla geliştirdiklerini de görebiliyoruz. Çocuğunuz, iyi bir eğitimin yanı sıra dil konusunda da başarılı olsun istiyorsanız eğer tercihiniz tabii ki özel okullardan yana olmalıdır. Devlet okullarındaki başarı oranı da zayıf değil ancak özel okullar ile bir kıyas yaptığımızda dil konusunda bir adım daha önde olduklarını net bir şekilde görebiliyoruz.
  • Eğitim faaliyetlerindeki başarıyı ve aynı zamanda öğrenci başarısını olumlu etkileyecek sosyal faaliyetlere daha fazla önem veren özel okullar, bu konuda da devlet okullarının önüne geçiyor. Aktiviteler ile desteklenen eğitim çalışmaları, öğrencileri okula daha yakın ve daha ilgili hale getiriyor diye düşünüyoruz. Sosyal gelişime katkı sağlamak önemli ve bunun farkında olan özel okullar, son dönemde daha dikkat çekici bir hal almış durumda.
  • Söz konusu kıyaslama maddi olanaklar ise eğer, devlet okulları elbette daha tercih edilesi olacaktır. Maddi yükümlülükleriniz daha az ve bu da ekonomik açıdan sizleri rahatlatacaktır. Özel okullarda ise birçok durumda ödeme yapmak zorunda kalıyorsunuz ve rakamlar da bir hayli yüksek görünüyor.
  • Sınıf mevcudu bakımından da bir kıyaslama yapalım istiyoruz. Devlet okulları çok daha kalabalık olduğu için bir sınıfa sığdırılan öğrenci sayısı da haliyle daha fazla oluyor. Özel okullarda ise daha uygun derslikler tasarlanmış durumda ve sınıf mevcudunun çok daha az olması, öğrenmeyi de kolaylaştıran unsurlardan bir tanesidir. Çocuklarınızın daha ferah ve daha rahat bir ortamda eğitim almasını istiyorsanız eğer özel okullar daha tercih edilir bir hal alıyor.
  • Özel okullarda öğrencilere çok daha fazla sorumluluk yükleniyor ve mevcut az olduğu için öğrenci ile ilgilenmek de daha kolay olacaktır. Daha donanımlı ve yaratıcılığını kullanabilen bireyler yetiştirmek adına özel okullar daha uygun bir görüntü sergiliyor.
  • Özel okullar, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına da yanıt veriyor ve bir üniversiteyi andıran kampüs algısı ile birlikte çocuklar kendilerini daha rahat ve daha güvende hissediyorlar. Basketbol oynayabilecekleri ya da farklı spor dalları ile yakından ilgilenebilecekleri etkinlik alanlarının sayısı da çok daha fazla. Devlet okullarında bu tür etkinlik alanlarına rastlamak ne yazık ki pek de mümkün olmuyor ve bu da en büyük eksiklerden bir tanesidir.

Devlet okulları ve özel okullar arasında çok büyük farklar var ve ne yazık ki üzücü bir durum.

Hangi okulu tercih edeceğine sizler karar vereceksiniz ancak bu tercihi yapmadan önce detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz. Her özel okul kesin başarı sunuyor ya da her devlet okulu zayıf bir eğitim fırsatı sunuyor gibi bir algı da yaratmak kesinlikle yanlış. Devlet okullarının son dönemde artan başarısı da bunun en güzel örneğidir.

Yazar: Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER