Derse Başlama Saati Değişmeyecek.

Derse Başlama Saati Değişmeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ilköğretim öğrencilerinin sabah 05.40da derse başlayacağına yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi. Bakan Dinçer, mevcut eğitime başlama saatinin değişmeyeceğini belirtti


Bakan Ömer Dinçer, İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik mezuniyet töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin ders saatlerinin 36 saate çıkarılacağı yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Bakan Dinçer, özellikle ilkokulda yaklaşık haftada 9 saate yakın serbest zaman ve fiziksel etkinlikler yer aldığını söyledi.

Türk eğitim sisteminde 720 saatten başlayan ve 8 yıl boyunca devam eden eğitim sisteminin sona erdiğini ifade eden Dinçer, 1. Sınıfta çok daha az dersimiz var ve giderek eğitim yılı uzadıkça ders sayısının da arttığı bir programa sahibiz. İkincisi ise 1. Sınıfta hem programımız hafiflemiş vaziyette hem de müfredatımız da hafifleyecek. Dolayısıyla her gün çocuklarımız için 2 saat oyun ve fiziksel etkinlikler, serbest etkinlikler olmak üzere iki farklı uygulamamız olacak. O açıdan bakıldığında çocuklarımız için, hele hele ilkokulda çok daha yoğun bir program değil, daha rahatlamış bir program olacak. Ama ortaokul ve lisede ise giderek ağırlaşan bir programımız olacak. dedi.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER