Çocuğunuz İçin En İyi Okulu Seçmek için 10 İpucu

Çocuğunuz İçin En İyi Okulu Seçmek için 10 İpucu
Çocuğunuz İçin En İyi Okulu Seçmek için 10 İpucu

Eğitim hayatında daha başarılı bir çocuk yetiştirmek için okul seçiminin ne denli önem arz ettiğini biliyoruz. Peki okul seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Bu yazımızda sizlere birtakım ip uçlarından bahsedeceğiz ve okul tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapmanıza yardımcı olacağız.

Personelin Tutumu

Okula adım attığınızda sizi personel kadrosu karşılayacaktır ve onların tutumu da dikkat etmeniz gereken hususlardan biri olmalıdır. Güler yüzlü, güvenilir ve sıcak kanlı insanlar ile muhatap olduğunuza emin olun ve tüm bu unsurlar karşılanıyorsa sizler de personel tutumunun karşısına bir çentik atabilirsiniz.

Müdürün Tavrı/Donanımı

Okul yönetiminde söz sahibi olan kimseden bahsediyoruz. Müdürün veli ve öğrenci ile olan iletişiminin yanı sıra donanımlı kişiliği de okul seçimi yapacak olan ebeveynler için büyük önem taşımaktadır. Araştırmalarınızı yaparken bu detayı da göz önünde bulundurmanız gerekiyor ve mutlaka bire bir tanışın. Bu sayede soru işaretlerinden de kısa süre içerisinde kurtulmuş olacaksınız.

Öğretmen Kadrosu

Çocuklarınızın kimden eğitim alacağını bilmeniz gerekiyor. Her eğitimci kendini geliştirmek adına elinden geleni yapar ancak daha donanımlı eğitimcilere ulaşmak da mümkün ve sizler de okul seçimi yaparken bu konunun üzerine özellikle eğilmek durumundasınız. Öğretmen kadrosu ile tanışabilir ve kısa süreli sohbetler neticesinde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim Modeli

Tercih edilen eğitim modelini ve hem eğitimcilerin hem de okulun başarısını da göz önünde bulundurmak zorundasınız. Bu konuda okul müdüründen yardım alabilirsiniz ve zaten öğretmenleri tanımaya başladığınız andan itibaren bu konudaki soru işaretleriniz de yavaş yavaş ortadan kalkacak ve seçim yapma konusunda da sıkıntı yaşamayacaksınız.

Rehberlik Programları

Rehberlik desteğinin sağlıklı bir şekilde verilip verilmediği de yine okul seçimindeki en önemli hususlardan bir tanesidir. Bu konuda gösterilecek özveri, çocuğun psikolojik anlamda kendini daha iyi hissetmesine yardımcı oluyor. Yapacağınız araştırmalarda bu konuya da özellikle yer vermenizi rica ediyoruz. Yetersiz bir rehberlik programı, bir okulun en büyük eksikleri arasında yer alıyor.

Okul Aile İşbirliği

Ebeveynleri eğitime ne kadar dahil ediyorlar ya da bu konuda nasıl bir tutum sergiliyorlar? Bu detayı da göz önünde bulundurmak zorundasınız. Okul aile iş birliğinin öğrenci başarısına olan katkısı yadsınamaz ve bu süre zarfında ebeveynleri de dahil eden okulları tercih etmeniz kesinlikle çok daha doğru ve sağlıklı olacaktır.

Sosyal Faaliyetler

Öğrenci için yaratılan etkinlik alanları ve sosyal faaliyet tablosu da okul seçiminde önemli ve özel bir yere sahiptir. Okulların bu konuda gösterdiği tutumu da takip etmeli ve incelemelisiniz.

Güvenlik

Tercih edeceğiniz eğitim kurumu çocuklarınız için güvenli mi? Bu konuda sorun yaşayacağını düşünüyor musunuz? Okul seçimi yaparken bu başlığı da es geçmeyiniz ve başarılı bir öğrenci yetiştirmek adına bu detayın da önem arz ettiğini düşünüyoruz.

Konum

Okul seçimi yaparken lokasyon detayını da göz önünde bulundurmalısınız. Size yakın olması önem taşıyorsa eğer bu detay listenin en üst sıralarına taşınacaktır. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız eğer lokasyon detayını es geçebilirsiniz.

İletişim

Müdürü, eğitimci kadrosu ve personelin, veliler ile ne tür bir iletişim içerisinde olduğunu da tespit etmeniz gerekiyor. Birçok konuda velileri bilgilendirmeyi ihmal etmeyen bir eğitim kurumu tercih edilmesi daha sağlıklı ve daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz. Bu konuyu da listelerinize dahil edebilir ve mercek altına alabilirsiniz.

Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER