Çocuğunuz hangi okula kayıt oldu? (Tıkla Öğren)

Çocuğunuz hangi okula kayıt oldu? (Tıkla Öğren)

İlkokullara kayıt işlemleri tamamlandı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden öğrenebilecek.

Çocuğunuzun hangi ilkokula kayıtlı olduğunu öğrenmek için tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokullara kayıtişlemlerini tamamladı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığınhttp://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli BilgilendirmeSisteminden öğrenebilecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada 2012-2013 eğitim öğretim yılı için Türkiyegenelindeki tüm resmi ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtlarının;çocukların ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarakil/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanlarıdoğrultusunda e-kayıt sistemi ile yapıldığı duyuruldu.
Mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arasıçocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokulayerleştirildiği bildirilerek, velilerimiz bakanlığın http://www.meb.gov.trinternet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C.kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişimbilgilerini öğrenebilecekleri kaydedildi.
Bu yerleştirmenin aynı zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayıtanlamına geleceğinin vurgulandığı açıklamada, velilerin ek herhangi bir evraktemin etmeden, kayıt, katkı parası adı altında zorunlu bir bağış yapmadanokullar açıldığında çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağının altıçizildi.