Bursluluk Sınavı Giriş Yerleri Açıklandı.

Bursluluk Sınavı Giriş Yerleri Açıklandı.

İOKBS Bursluluk sınavı her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11inci sınıflara yönelik olarak yapılıyor. 25 Nisanda yapılması planlanan bursluluk sınavı 5 Eylül 2020 tarihine ertelendi. 2020 PYBS Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI.

Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı.

İOKBS BURSLULUK SINAV GİRİŞ YERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır. Sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı (İOKBS), 05 Eylül 2020 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00da yapılacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

Bursluluk sınavında yanlışlar doğruları götürüyor mu?

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. PYBSde her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan elde edilmektedir.

Bursluluk Sınavı Nasıl Uygulanıyor?

Sınavda 4er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır

Bursluluk Sınavında Derslerinin Katsayıları

İOKBSde Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları şöyle: Türkçe 3, Matematik 3 , Fen Bilimleri 3, Sosyal Bilgiler 3

İOKBS PUANI HESAPLAMA

Sorubak 2020 İOKBS puan hesaplama sayfamızı kullanarak tahmini 2020 İOKBS puan hesaplaması yapabilirsiniz. Hesaplama yapmak için tıklayınız.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER