Bir sayısal öğrencisi LYS'ye nasıl çalışmalıdır?

Bir sayısal öğrencisi LYS'ye nasıl çalışmalıdır?

Bir Sayısal Öğrencisi LYSye Nasıl Çalışmalıdır?

Üniversite sınavının ikinci aşaması olan LYS sınavı, lisenin 11. Ve 12. Sınıfını içerisine alan kısımdır. LYS sınavı, YGS sınavına göre daha zor olup, öğrencilerin en çok zorlandığı bölümdür. Özelliklede sayısal öğrencileri için LYS sınavı, zorluklarla mücadelenin başladığı kısımdır. Sayısal öğrencileri genel olarak ilk aşamadaki YGS sınavı iyi bir fırsattır. Ancak LYS sınavında birçok sayısal kendi alanından iyi bir puan alamadığından TM gibi alanların sınavlarına yönelmektedir. Sayısal öğrencileri aslında düzenli ve taktiksel olarak LYS sınavına çalıştıkları takdirde kendi alanlarından da kolaylıkla başarılı olabilirler. Peki bir sayısal LYSye nasıl çalışmalıdır? Diye soracak olursanız;

1) Sayısal bölümü zor ve konu bakımından yoğun bir derstir. Bu yüzden de kendinizi yoğun bir tempoya hazırlamalı ve normal bir öğrenciye göre daha da çok çalışmak zorunda olduğunuzun bilincinde olmalısınız.

2) Sayısal öğrencileri genellikle matematik ve geometri derslerine ağırlık verip, LYS sınavından başarılı olacaklarını düşünürler. Ancak sayısal dersleri sadece Matematik ve Geometri dersleriyle sınırlı değildir. Bu yüzden de ne kadar bu derslere özen gösteriliyorsa aynı şekilde Fen Bilimlerindeki derslere de önem verilmelidir.

3) Sayısal öğrencisi için disiplinli ve programlı çalışmak şarttır. Bu yüzden de öncelikle bir çalışma programı oluşturulmalıdır. Bu çalışma programı derslerin ağırlığına göre şekillendirilmelidir. Çalışma programlarından günlük ders tekrarları, konu çalışmaları, konu testi çözümleri ve genel test çözümleri konulmalıdır. Yani bir sayısal öğrencisi LYSye hazırlanırken bu uygulamaları her gün yapmalıdır.

4) Sayısal alanı içerisinde Biyoloji dışındaki derslerin neredeyse hepsi problemler ve sayısal verilere dayanır. Bu yüzden de sınava hazırlanan öğrencinin sınavdan önce problemlerle ilgili problemleri olmamalıdır. Sınava çalışırken elinden geldiğince fazla konu testi çözüp, o konular üzerinde hakimiyet kazanmalıdır. Birçok farklı kaynaktan sorular çözerek farklı tarzlarda soru çeşitlerini görmelidir. Bu sayede öğrenci sınavda bir soruyla karşılaştığında ne yapması gerektiğini daha kolay bulabilecektir.

5) LYS sınavına çalışan kişi biyoloji ve kimyanın belirli kısımlarındaki sözel konuları öğrenebilmek için şifreleme teknikleri kullanmalıdır. Kişi ezber yapmak yerine günün belirli vakitlerinde her konunun can alıcı noktalarını bulup, kendi kafasına kazımalıdır. Bu konuları kendince şifreleyerek unutulmamasını sağlamalıdır. Bu konularda bol bol test çözüp, bilgilerinin taze kalması sağlanmalıdır.

6) LYS sınavında seçici ve geometri başta olmak üzere birçok soruda fark etmeye dair bilgiler verilir. Bu yüzden de öğrenciler bunları daha hızlı kavrayabilmek için bu konudaki özellikleri bilmeli ve sınava girmeden önce temel eksikliğini kapatmalıdır.

7) LYS sınavında sorular düşündürücü ve zorlayıcı olduğundan birçok kişi sınavı yetiştirememekten dert yanar. Bu yüzden de soruları hızlı bir şekilde çözebilmek için kendinizce yöntemler üretmeye çalışın. LYS sınavında sıkça çıkan konuları analiz edip, soru tarzlarına göre hızlı bir şekilde sonuca götürebilecek formüller araştırın.

Bu şekilde çalıştığınız takdirde LYS sınavında büyük bir başarı sağlayabilir ve sınava tam olarak hazır olabilirsiniz. Sınava çalışırken hocalarınızda veya eğitimi yakından takip eden kişilerden de yardım alabilirsiniz.

Sorubak.Com

Bu yazının tüm hakları Sorubak.Coma aittir. www.sorubak.com biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER