Bir Haftada 3 bin MEB personeli istifa etti

Bir Haftada 3 bin MEB personeli istifa etti
Eğitim-Sen istifaları sürüyor, bir haftada 3 bin MEB personeli istifa etti

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca yapmış olduğu açıklamada son dönemde yaşanan olaylardan sonra Eğitim-Senden istifa edenlerin sayısının bir haftada üç bin kişiyi bulduğunu belirtti. Karaca, Eğitim-Sen üyelerinin terör örgütü ile bağının olmadığını, sendikal faaliyetler yüzünden binlerce Eğitim-Sen üyesinin açığa alındığın altını çizdi.

TUNCELİDE GÖREVE İADE

Sözcünün haberine göre Tuncelide açığa alınanMEB personel çalışanlarının büyük kısmının göreve iade edilmesinin ardından dikkatler diğer illerde toplandı. Özellikle beş bine yakın kişinin açığa alındığı Diyarbakır mercek altına alındı. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır şube başkanı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre bölücü terör örgütü PKK ile FETÖ bağı nedeniyle Diyarbakırda 4 bin 500 öğretmenin açığa alındığını bu açıkların ücretli öğretmenler ile kapatılmasının geçici çözüm üreteceği ifadeleri kullanmıştı.

EĞİTİM-SENDEN İSTİFALAR

Karaca, soruşturma ya da tebligat olmadan binlerce Eğitim-Sen üyesinin açığa almasının adil olmadığı vurgusunda bulunurken, 8-9 Eylül tarihlerinde açığa alınan 11 bin 300 kamu personelininbüyük kısmının Eğitim-Sen üyesi olması nedeniyle sendika üyelerinin korktuğunu, tedirgin olduğunu bu yüzden Eğitim-Senden son bir haftada 3 bin kişinin istifa ettiğini belirtti. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca bölücü terör örgütü bağlantısı nedeniyle açığa alınan öğretmen ve personellerin bir an önce görevlerine dönmesi gerektiğini açıkladı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER