Başarılı Bir Öğretmen Ne Yapar?

Başarılı Bir Öğretmen Ne Yapar?

Başarılı bir öğretmen ne yapar sorusunun yanı sıra başarılı bir öğretmen nasıl olmalıdır sorusuna da yanıt vermek istiyoruz. Kendinizi geliştirme konusunda bir şeyler yaptığınızdan elbette şüphe duymuyoruz ancak mutlaka eksik kaldığınız ya da hataya düştüğünüz anlar olacaktır. Gelin hep birlikte bu konuya değinelim ve neler yapabileceğinize göz atalım.

Yol Gösterici:

Öğrenmeye aç çocuklarımız sizden çok fazla şey bekliyor ve adeta gözünüzün içine bakıyorlar. Başarılı bir öğretmen profili sergilemek ve bunu uygulama kısmında da ortaya koymak istiyorsanız eğer iyi bir yol gösterici olmak durumundasınız. Sorulan sorulara doğru ve sağlıklı cevaplar vermek ve öğrenmek isteyen çocuğun şevkini kırmamak da bunlardan bir tanesidir. Gün içerisinde elbette çok fazla soruya maruz kalacaksınız ancak görevinizi severek yaptığınız takdirde bu sorular sizleri de mutlu edecek ve onların öğrenme arzuları ile birlikte kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Onların yol göstericileri sizlersiniz ve sizi örnek almaya devam edeceklerdir.

Pozitif Enerjiye İhtiyacınız Var

Gündelik hayatlarınızda mutlaka olumsuz şeyler yaşıyorsunuz ya da her eğitimci gibi geçim sıkıntısı ile mücadele ediyor ve hayatın gerçekleri ile başa çıkmaya çalışıyorsunuz. Okula adım attığınız andan itibaren tüm sıkıntılarınızı kapının dışında bırakmalı ve öğrencileriniz ile birlikte gülebilmeli ve eğlenebilmelisiniz. Pozitif enerjiye her daim ihtiyacınız olacaktır ancak eğitim esnasında buna daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz. Bir öğretmeni başarılı kılan en önemli unsurlardan bir tanesi de pozitif enerji olarak biliniyor.

Övgü:

Öğrencilerinizi ayrım yapmadan zekice övmeyi deneyin. Onlar teşvik edilmeye her daim hazır ve sizden gelecek övgüler neticesinde emin olun çok daha fazlasını ortaya koyacak ve mutlu olacaklardır. Yaptıklarını mutlaka takdir edin ve olumsuzlukları görmezden gelin. Elbette küçük uyarılarda bulunacaksınız ancak bunu yaparken onları kırmamaya ve üzmemeye dikkat edin.

İstikrar

Başarının en önemli unsurlarından biri de istikrardır. Eğer başarılı bir öğretmen olmak istiyorsanız istikrarın peşinden gitmeniz şarttır. Gelişime açık, yenilikçi ve daha da önemlisi öğrenmeye aç bir öğretmen profiline ihtiyacınız var.

Eşit Davranın

Öğrencilerinizin kimliği, kişiliği, ne düşündüğü sizi ilgilendirmiyor. Sizin gözünüzde hepsi öğrenci ve hepsi aynı. Onlara bu şekilde yaklaşmak, sizleri başarılı bir öğretmen haline getirecektir.

Eğitime Duyulan Açlık

Kaç yaşında olursanız olun ya da ne kadar okumuş olursanız olun en çok sizin eğitime ihtiyacınız var. Ömür boyu devam edecek bir süreçten bahsediyoruz ve ne kadar çok öğrenirseniz, aktaracaklarınızın sayısı da bir o kadar fazla olacaktır. Başarılı bir öğretmen, öğrenmeye aç olan kimsedir. Okumaktan vazgeçmeyin ve eksik olduğunuz alanlarda kendinizi geliştirmek ve tamamlamak adına daha fazla çaba gösterin.

Alanınızda Uzman Olun

Bir eğitimci, abartılı bir tanımlama olacak ancak kusursuz olmalıdır. Eğer öğretmek istiyorsanız ve bunu başarılı bir şekilde yerine getirmeyi tercih ediyorsanız, alanınızda uzman olmanız gerekecektir. Çok okuyarak ve çok araştırarak bunu yerine getirmek mümkün. Öğrencilerinizin sorularına eksiksiz yanıt verebilmek ve onları tatmin edebilmek sizleri daha başarılı ve daha tercih edilir bir eğitimciye dönüştürecektir. Nitelikli bir eğitimcinin yapması gereken en önemli şey de kesinlikle budur.

Bireylerin hayatlarını şekillendiren eğitimcilerimize her daim ihtiyacımız var. Yaratacağınız yeni nesil ile birlikte insanlığa da en büyük katkıyı sağlıyorsunuz ve bunun bilincinde hareket etmek durumundasınız. Başarılı bir öğretmen, iyi bir insan ve alanında uzman bir eğitimci Göstereceğiniz hassasiyet, sizi bu alanda bir adım daha öne taşıyacaktır.

Yazar: Sorubak.com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER