Ayakta tedaviye ek ders ücretinin ödenmeyeceği kesinleşti.

Ek derslere ilişkin olarak 2006 yılında yürürlüğe konulan bakanlar kurulu kararıyla bir ayda en fazla dört güne karşılık gelen ayakta tedavilere ek ders ücreti ödeneceği belirtilmiştir. Daha sonra 2008 yılında yapılan değişiklikle ayaktan tedavilerde ek ders verildi.

Ayakta tedavilerde ek ders ödenmesini işlemi ortadan kaldıran değişiklik genel merkezimizce Danıştay nezdinde dava edilmiş, akabinde ise Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun kararıyla yapılan değişikliğin yürütmesi durdurulmuştu.

Devam eden süreçte davanın açıldığı Danıştay 2. Dairesi, esasa ilişkin yapmış olduğu inceleme sonucunda 30.11.2011 tarihinde açılan davayı reddetmiştir.

Red kararı üzerine MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu görüş yazısında, Danıştay 2.Dairesi kararına atıfta bulunarak bundan sonra ayakta tedavi nedeniyle ek ders ödemesi uygulamasına gidilmeyeceğini, bu kapsamda daha önce yapılmış bulunan ek ders ücreti ödemelerinin hangi tarihten itibaren geri alınacağı konusunda Maliye Bakanlığından görüş istenmiş olup. cevap alındığında buna yönelik açıklamanın ayrıca yapılacağını belirtmektedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER