Kanser Haftası Hakkında Bilgi Şiiri
Sorubak.Com


Kanser Haftası Hakkında Bilgi

Kanser Haftası Hakkında Bilgi

Kanser bir hücre hastalığıdır. Hücre, canlıların yapı taşıdır. Yapıları ve iÅŸlevleri birbirine benzeyen hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular birleÅŸerek organları ve sistemleri oluÅŸtururlar.

Hücrenin ana özelliÄŸi bölünüp çoÄŸalmasıdır. Bölünüp çoÄŸalan hücreler vücuttan atılır.
Kanser, hücrenin olaÄŸandışı bölünüp çoÄŸalmasıdır. Kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoÄŸalır. Organların iÅŸlevlerini yapmalarını engeller.
Halk saÄŸlığı yönünden kanserin önemi; hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesidir. Bu açıdan bakıldığında kanser hastalığı dünyanın en önemli saÄŸlık sorunudur.
Kanserle savaÅŸabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaÅŸ yollarını anlatmak gerekir.

Tıp biliminin geliÅŸmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Gün geçtikçe, kanserden kurtulanların oranı daha da artacaktır.

Kanser konusunda hastaya yardımcı olmak, hastalıkla ilgili araÅŸtırmaları desteklemek, doktorların eÄŸitimine yardımcı olmak için 1947 yılında Ankarada Kanser AraÅŸtırma ve SavaÅŸ Kurumu adı ile bir dernek kuruldu. Dernek kuruluÅŸundan bu yana yurttaÅŸları kanserin erken tanımı ve iyileÅŸtirme konularında uyarıyor. Kanser hakkında bilgili olmamız için çalışmalar yapıyor. Bu kuruluÅŸ 1952 yılından beri Türk Kanser Haberleri adlı bir dergi çıkarmakta, isteyenlere dergiyi parasız göndermektedir.

BENZER ŞİİRLER