Alanında Üstün Harika Bir Öğretmen Olmak İçin Gerekenler

Alanında Üstün Harika Bir Öğretmen Olmak İçin Gerekenler
Alanında Üstün Harika Bir Öğretmen Olmak İçin Gerekenler

Eğitimciler, eminiz ki ellerinden gelenin çok daha fazlasını ortaya koyuyor ve saygı duyduğumuz bu meslek grubu, başarılı öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra iyi insanlar yetiştirmek için de ekstra gayret sarf ediyorlar. He eğitimci kıymetlidir ancak alanınızda iyi olmak ve kendinizi bir adım öne taşımak adına hassasiyet göstermeniz gereken birtakım hususlar var. Bu yazımızda tam olarak bu detayları bulacaksınız ve dilerseniz vakit kaybetmeden başlayalım.

Geri Bildirimleri Unutun!

Verdiğiniz şeylerin karşılığını kısa süre içerisinde almayı beklemeyin. Karşınızda bir yetişkin değil, henüz eğitime aç bir öğrenci bulunuyor. Size olan sevgisini ya da ona kattıklarınızı teşekkür mesajı ile ya da hal ve hareketleri ile göstermekte zorlanabilir. ‘Çok iyi bir iş yaptım neden geri dönüş alamıyorum düşüncesi bir eğitimciyi geriye götürecektir. Eğer alanınızda başarılı ve etkili bir öğretmen olmak istiyorsanız geri bildirimleri beklemek yerine önünüze bakmak durumundasınız. Bunu yaptığınız takdirde zihinsel olarak da rahat edeceksiniz.

Eğitimci Başarısı-Öğrenci Başarısı

Ben veriyorum, onlar almamakta ısrar ediyor gibi bir tutumun arkasına sığınmak ne yazık ki gereksiz bir bahane olacaktır. Başarılı bir öğretmen olmak için öğrencilerinize de bunu aşılamanız gerekiyor. Verdiğiniz eğitimin sonuçlarını kısa sürede alamayabilirsiniz ancak uzun vadede gerçekle ile yüzleşmeniz gerekecektir. Başarılı bir öğretmen, başarılı öğrenciler yaratır.

Mizah Duygunuzu Geliştirin

Sıkıcı bir öğretmen de başarılı olabilir ancak mizah duygusu gelişmiş ve öğrencileri ile birlikte eğlenebilen eğitimcinin yeri, öğrencilerde her daim farklıdır. Kendinizi bu alanda ve bu konuda geliştirmeyi deneyin. Emin olun elde edeceğiniz sonuçlar çok daha tatmin edici olacaktır.

Övgülerinizi Eksik Etmeyin

Başarıyı ve yapılanları övün. Öğrencilerinizi eğitime teşvik etmek ve kendinize daha yakın hale getirmek istiyorsanız eğer onları takdir etmeyi de ihmal etmeyin. Övgüleriniz kısa süre içerisinde karşılık bulacak ve onların gözünde harika bir eğitimciye dönüşeceksiniz. Biliyorsunuz ki çocukların büyük bir kısmı ailelerinden bunu göremiyor. Onların bir diğer ailesi de sizlersiniz ve üzerlerinde bırakacağınız etki gerçekten büyük önem taşıyor.

Risk almaktan Çekinmeyin

Başarılı ve harika bir eğitimci olmak için denemekten ve risk almaktan çekinmeyin. Elbette büyük topların altına girin demeyeceğiz ancak tereddüt ettiğiniz durumlarda da denemekten vazgeçmeyin. Bu sizleri alanında daha etkili ve üstün bir öğretmene dönüştürecektir.

Tutarlılık

Yaptıklarınız ve söyledikleriniz birbirine eş değer mi? Söylediğiniz şeyleri öğrencilerinizin gözü önünde sizler yapmıyorsanız eğer verdiğiniz eğitimin ne yazık ki hiçbir etkisi ve faydası olmayacaktır. Bu durum ebeveynler için de geçerlidir ve vereceğiniz en iyi eğitim uygulamalı eğitim olacaktır.

Ebeveynler ile İletişim Kurun

Aileleri dahil etmeyi unutmayın ve bunu yaptığınız takdirde birlikte ilerleme şansı da elde edecek ve çocuklarınızı daha yakından tanıyacaksınız. Yelpazeyi genişletmek sizleri her zaman için daha üstün bir eğitimci yapacaktır ve bu durum ebeveynlerin de takdirini topluyor. Çocukları tanımak için muhteşem bir fırsat ve onların evdeki hallerini ya da çalışmalarını da takip etmeye çalışın.

Keyif Almayı Deneyin

Zora düştüğünüz anlarda ya da sabrınızın taştığını fark ettiğinizde size bu işi sevdiren öğrencilerinizi düşünün. Yetiştirdiğiniz öğrencilerin bir gün karşınıza çıkacağı anları hayal edin. Bir eğitimci, alanında başarılı ve üstün olmak istiyorsa eğer bu işi keyifli bir şekilde yerine getirmelidir. Unutmayın! Öğretmenlik, yalnızca maaş almak için yapacağınız bir iş kesinlikle değildir. Her eğitimci bunun bilinci ile hareket ettiği takdirde çok daha kusursuz bireyler yaratmak mümkündür.

Yazar: Sorubak.com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER