Aile Geçmişi Öğrenci Başarısını Nasıl Etkiler?

Aile Geçmişi Öğrenci Başarısını Nasıl Etkiler?
Aile Geçmişi Öğrenci Başarısını Nasıl Etkiler?

Aile geçmişinin yanı sıra devam eden hayatlarınızdaki tavır ve tutumlarınız da çocuğunuzun başarısını etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Geçmişte ona karşı sergilediğiniz tutum ya da söylediğiniz herhangi bir söz emin olun olumsuz etkilerini kısa vadede olmasa bile uzun vadede gösterecek ve çocuğunuza zarar verecektir.

Sevgi Başarı Getirir

Mutluluk ve sevginin hakim olduğu aileler üzerinde yapılan incelemeler neticesinde başarı oranının, mutsuz ailelere ve çocuklara kıyasla daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Aile içi ilişkileriniz gerçekten önemli ve çocuklarınız, o evden çıkıp okula gelirken zihnini boşaltmış olmalıdır. Zihnini yoran ya da psikolojisini bir şekilde etkileyen herhangi bir sevgisizlik ya da mutsuzluk durumu emin olun okuldaki tutumunu da etkileyecektir. Başarı istiyorsanız eğer öncelikli olarak sevgi vermeli ve bunu hal ve tavırlarınız ile de net bir şekilde ortaya koymalısınız.

Zeki ama Çalışmıyor Klişesinden Vazgeçin!

Çocuklarımıza yıllarca bu baskıyı yaptık, peki ay elimizde ne var? Psikolojisini düşünmeden ettiğiniz laflar emin olun onu yıpratıyor. Başarısızlık durumunda eleştirmek ya da sert tepkiler vermek yerine karşınıza alıp ılımlı bir şekilde konuşun. Yaptırımlar elbette uygulayabilirsiniz ancak zihinsel olarak onu etkisi altına alacak olumsuz tavırlardan kaçınmanız gerekiyor.

Anne ve babanın kendi aralarında yaptıkları konuşmalar, çocuğun kulağına gittiği takdirde özgüveni sarsılıyor ve artık hep başarısız olacağını düşünüyor.

Kıyaslama Yapmaktan Vazgeçin

Komşunun çocuğunu örnek vermek sizce de gereksiz değil mi? Her öğrenci aynı başarıyı gösterecek diye bir kural yok. Örnek gösterdiğiniz çocuğun da mutlaka eksik yanları olacaktır ancak siz her zaman olumlu olanı alıp çocuklarınızın önüne koyuyor ve onun gibi olmasını istiyorsunuz. Geçmişte yapılan bu hataları artık geride bırakmanın zamanı geldi. Daha çağdaş ve daha ılımlı bir tutum sergilemek emin olun hiç de zor değil ve bunu yaptığınız takdirde çocuğunuzun başarısına da büyük ölçüde katkı sağlamış olacaksınız.

Geçmişte Yaşananların Üzerini Örtün

Tatsız bir kavga, gereksiz bir tartışma, yaşattığınız travmalar ve benzeri durumlar. Bunların üzerini örtüp önünüze bakmak durumundasınız. Çocuklarınıza bu tür olayları ya da söylemleri unutturmak için elinizden geleni yapın. Geçmişten kastettiğimiz şey elbette tam olarak bu değil ancak özen göstermeniz konulardan bir tanesi olarak karşınıza çıkartmak istedik.

Evde birlikte çok fazla zaman geçiriyorsunuz ve her hareketiniz hatta attığınız her adım onda büyük bir etki yaratıyor. Bu etkiyi olumlu kılmak da kesinlikle sizlerin elinde. Birlikte hareket ettiğiniz takdirde başarıya ulaşmak çok daha kolay ve sağlıklı olacaktır.

Hatalarınızdan Ders Alın

Aile geçmişi, başarıyı etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir ve yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi günümüzde tavırlarınız ve tutumunuz da başarıyı etkileyecektir. Ona mutlu ve huzurlu bir aile ortamı yaratmak durumundasınız ve bu ortamda emin olun daha sağlıklı ve daha doğru kararlar alacaktır.

Hatalarınız varsa eğer düzeltmek sizin elinizde. Çocuklarınızdan gelecek geri bildirimleri kesinlikle ihmal etmeyin ve daha da önemlisi kendinizi düzeltmek için çaba sarf edin. Mutlu ve sevgi oldu bir aile yaratmak yalnızca çocuklarınızın başarısında değil, aile içi ilişkilerin geliştirilmesinde de büyük önem arz ediyor.

Bu ortamı yarattığınız takdirde çocuğunuzun tavırlarındaki olumlu değişimi ve başarılı süreci kendi gözleriniz ile görecek ve doğru sonuçlar elde edeceksiniz. Aile, bir çocuğun her şeyidir ve başarı da gelişim de aile ile birlikte daha mümkün hale gelecektir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER